Ввечері у Львові на площі Музейній – вистава за мотивами оповідання Андруховича

Ввечері у Львові на площі Музейній – вистава за мотивами оповідання Андруховича

30.05.14 12:53 0 681
Ввечері, 29 травня, о 21.30 на площі Музейній у Львові відбудеться вулична вистава за мотивами однойменного оповідання Юрія Андруховича «Альберт, або Найвища форма страти». Спектакль перенесе глядачів у середньовічний Львів 1641 року.

Про це повідомляє кореспондент .

Як розповів на прес-конференції письменник Юрій Андрухович, презентація оповідання відбулася ще сім років тому. На сцені Львівської філармонії він мав нагоду озвучити оповідання повністю. Це історія про шахрая Альберта Вироземського, який, аби уникнути страти, погодився продати душу дияволу. Підписана кров’ю угода не спрацювала і чоловіка спалили на площі Ринок.

Юрій Андрухович зазначив, що Альберт Вироземський – це історична постать. У судових хроніках зафіксоване привселюдне спалення чоловіка з таким ім’ям у Львові на площі Ринок, де зараз знаходиться Нептун.

«Твір винятково львівський. Ми завдяки синтезу звуків, кольорів, жестів, рухів, природних чинників, таких як вітер, дощ, вогонь, досягнемо особливого ефекту перебування у справжньому місці, де все відбувалася», – розповів Юрій Андрухович.

Письменник додав, що виставу уже бачили в інших містах України, зокрема у Києві, однак львівський спектакль буде особливим: «У виставі деякі речі відбудуться вперше. З нами приїхав до Львова мандрівний цирк, який під час виступу покаже декілька своїх номерів».

Зазначимо, вхід на виставу вільний. Однак кожен зможе купити на неї квиток, гроші за який підуть на втілення подібних проектів у місті у майбутньому. Тим, хто долучиться до цієї акції, організатори обіцяють подарунки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ