У вихідні в Шевченківському гаю у Львові пройде дитячий театральний фестиваль

У вихідні в Шевченківському гаю у Львові пройде дитячий театральний фестиваль

30.05.14 12:06 0 708
31 травня та 1 червня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» у Львові пройде ХІ театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю».

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначили організатори, фестиваль, який приурочений до Дня захисту дітей, відбувається щорічно та є улюбленим святом малечі. Ідея заходу – популяризація української казки.

За десятиріччя існування фестивалю, його відвідали колективи з Польщі, Львова, Львівської області, Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Луцька, Полтави, Києва, Харкова, Черкас, Чернігова, Сум, Кіровограда, Херсона, Запоріжжя, Луганська, Донецька. Для колективів це хороша нагода познайомити відвідувачів із своєю творчістю.

Щороку у фестивалі беруть участь, в основному, колективи зі Львова та Львівської області, із західного регіону України, і водночас мало колективів із центральної та східної України. Зважаючи на останні події в Україні та на всеоб’єднуюче гасло « Україна єдина» організатори XI фестивалю мають на меті прийняти більше колективів зі Східної та Південної України.

Головною подією цьогорічного фестивалю стане складання великої карти-пазлу розміром 5,8 на 3,2 метри з назвою «Україна моя – єдина». З 17:00 до 18:00 на галявині біля церкви колом будуть розкладені білі фрагменти карти України. Завдання учасників – віднайти область, з якої вони приїхали та виразити у малюнку своє бачення України. Складання карти розпочнеться із серця України – Києва, до якого діти поступово докладатимуть решту фрагментів. На завершення юні представники кримськотатарського народу долучать сонячний український Крим.

Окрім цього, у програмі фестивалю – перегляд конкурсних вистав, які оцінює компетентне журі, розваги та конкурси для учасників, різноманітні майстер-класи народних ремесел, екскурсії, частування, подарунки, дискотека та багато приємних несподіванок.

При вході до музею відвідувачі стануть безпосередніми учасниками театралізованого відкриття фестивалю, у якому візьмуть участь професійні актори. Територія музею – старі дерев’яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створюють найкращі декорації для відтворення казок.

Оцінювати постановки колективів буде компетентне журі, до складу якого входять професійні актори, режисери, педагоги. Журі визначає переможців у кожній категорії та за такими номінаціями:

* Найкращий актор;

* Найкраща режисура;

* Найкраща сценарна розробка;

* Найкраще художнє оформлення;

* Найкраща хореографія;

* Інші номінації на пропозицію журі.

Після завершення виступів учасників фестивалю відбудеться урочисте нагородження переможців.

Впродовж фестивальних днів діятимуть розважальні галявини, на яких кожен зможе знайти для себе щось цікаве. Фестиваль «Казка у гаю» – найкраща нагода для діток не лише дізнатись ще більше казок, а й стати безпосереднім учасником дійства, зазначають організатори.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Путін прибув до Казахстану, ...

КОМЕНТАРІ