За що борються і гинуть так звані "сепаратисти"

За що борються і гинуть так звані "сепаратисти"

30.05.14 08:38 0 677
Політологи та експерти ламають списи в дискусіях, досліджуючи економічний та політичний аспект протистоянь на Сході. Пропонуємо нашим читачам коментар поміркованої людини, яка знає ситуацію "з середини".

"З 90-х років в Луганській області формувалася ідеологія злодійської влади. Вертикаль така: місцеві депутати, міліція і кримінал. А кримінал там - кожен другий. Зайдіть в будь-яку в'язницю. Хто сидить? Луганська, Донецька області. За що сидить? Та хоч за алюмінієвий тазик. Він вийшов, він вже кримінальний елемент. Чим далі він буде займатися? Звичайно «бізнесом» в лапках. Умови прості: хочеш торгувати наркотою - торгуй, хочеш зброєю - будь ласка. Головне - ментам і чиновникам відстьобуй частку. Це раз. Друге: вугілля.

Незаконний видобуток і торгівля. Вугілля-антрацит, чули про таке? Вища якість, залягання з виходом на поверхню. Копай - не хочу. Вільна контрабанда. Зіламі в Ростовську область возили. Поставки налагоджені, з митницею домовлено. У кожного своя доля. Це система, розумієте? Це держава в державі. І вони за це своє "держава" будуть боротися. Не за Росію, не за Путіна. А за можливість жити так, як вони звикли жити. Поза законом. Ось ці люди і є основні бойовики і екстремісти. Це особисто моя думка. Крім того, у росіян там свої інтереси. Пов'язані з тим же кримінальним бізнесом. Наркотики, зброя, повії. Там теж свої канали, трафіки. Звідки у Слов'янську чеченські бойовики? Все з тих же причин. Вони там захищають свої інтереси. І від годівниці так просто не відмовляться. А Путін... Путін свій Крим отримав. І будує там газопровід. Трубу цю він буде захищати, а Донбас йому не потрібен."

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Берлінська стіна ...
Наступна новина: На КП «Луцькводоканал» ...

КОМЕНТАРІ