Волинь розпочала підготовку до опалювального сезону 2014-2015 рр.

Волинь розпочала підготовку до опалювального сезону 2014-2015 рр.

30.05.14 12:19 0 682
В Україні розпочалася активна підготовка до опалювального сезону 2014-2015 рр. Про заходи для забезпечення належної роботи житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери у осінньо-зимовий період говорили на відеоселекторній нараді, яку провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрій Білоусов.

Заступник Міністра наголосив, що основним завданням є забезпечення стовідсоткової готовності об'єктів ЖКГ до 15 жовтня 2014 року.

Окрім того, Андрій Білоусов звернув увагу на забезпечення належного контролю за витратами теплової енергії. Нині відповідними приладами оснащені 98% підприємств теплокомуненерго. До початку опалювального сезону необхідно завершити встановлення таких лічильників, однак не лише на великих підприємствах, а у будинках з централізованим теплопостачанням.

Заступник Міністра також звернув увагу, що для теплопостачальних підприємств з 1 липня встановлені економічно обґрунтовані тарифи на послуги теплопостачання. Тому, за словами Андрія Білоусова, з ІІ півріччя 2014 року відшкодування різниці в тарифах з держбюджету вже не відбуватиметься. Він також підкреслив, що з метою соціального захисту населення в умовах підвищення тарифів, Кабміном прийнято постанову №83 “Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги”. Згідно з документом, крім звичного механізму виплати субсидії, будуть введені спеціальні компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг. З огляду на це, чиновник наголосив на необхідності проведення широкої інформаційної роботи серед населення.

“Волинь вже розпочала підготовку до наступного опалювального сезону”, - поінформував голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт під час включення. - “Підписано відповідне розпорядження голови ОДА, створено обласний та районні штаби, сформовано план першочергових заходів”.

Голова облдержадміністрації повідомив, що вже триває підготовка паливно-енергетичних підприємств, ЖКГ, соціально-культурної сфери.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі розпочато ...

КОМЕНТАРІ