У Луцьку обговорили організацію змістовного дозвілля дітей у літній період

У Луцьку обговорили організацію змістовного дозвілля дітей у літній період

30.05.14 11:50 0 660
З ініціативи управління культури міської ради відбувся круглий стіл на тему: «Територія ідей для дозвілля дітей» та комунальний заклад «Луцька міська централізована бібліотечна система» відбувся «круглий стіл» на тему: «Територія ідей для дозвілля дітей». Участь у заході взяв перший заступник міського голови Святослав Кравчук, начальник управління культури Тетяна Гнатів, представники громадських організацій, бібліотечних установ та інші.

На початку заходу Святослав Кравчук зауважив, що за декілька днів розпочнуться літні канікули у школярів і діти опиняться на вулиці. За його словами, нині головним завданням є організувати цікаве, змістовне дозвілля школярів, щоб вони здорові та відпочилі повернулися до навчання 1 вересня.

Перший заступник міського голови зауважив, що необхідно скоординувати усі дії та зусилля міської влади, закладів культури, бібліотек та громадських організацій. Він зазначив, що у попередні роки бібліотеки та культурні заклади гарно спрацювали і організували гарні заходи для дітей.

Святослав Кравчук зазначив, що, на жаль, через ситуацію у державі фінансовий ресурс обмежений. Однак, попри певні проблеми у веденні бізнесу, є багато підприємців, які згодні допомогти у проведенні літнього оздоровлення дітей.

Перший заступник міського голови зауважив, що метою сьогоднішнього «круглого столу» є координація дій та узгодження позицій.

Він переконаний, що завдяки спільним зусиллям вдасться організувати цікаве та змістовне дозвілля для дітей. На його думку, необхідно охопити якомога більше учнівської молоді.

Начальник управління культури Тетяна Гнатів зауважила, що бібліотеки та заклади культури намагаються організовувати цікаві заходи, аби їхні установи відвідувало якомога більше дітей. Вона наголосила, що нині намагаються зробити так, аби бібліотека була не лише книгозбірнею, а цікавим місцем для проведення дозвілля та пізнання нового.

Заступник директора по роботі з дітьми КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» Ніна Бочарова розповіла про заходи, які організовують для дітей. За її словами, тут намагаються застосовувати різноманітні форми роботи з молоддю, щоб зацікавити їх відвідувати бібліотеку, читати книги, пізнавати щось нове та розвиватися. У літній період організовуються заходи на вулиці біля приміщення своїх закладів. Крім того, організовуються різноманітні вечорниці, заходи тощо.

Ніна Бочарова зауважила, що дуже цікавою формою є квести. За її словами, діти з радістю беруть участь у таких заходах, адже вони можуть дізнатися багато нового.

Перед присутніми виступив й завідувач клубу «Патріот Батківщини» Віталій Поліщук, розповів про проекти та заходи, які реалізовуються його установою. Він наголосив, що налагоджена хороша співпраця з громадськими організаціями та активістами.

Потому присутні обговорили пропозиції щодо організації дозвілля дітей влітку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: проблеми ...
Наступна новина: Олексій Каспрук склав ...

КОМЕНТАРІ