У Волинській області працівників міліції покарали за формалізм у роботі

У Волинській області працівників міліції покарали за формалізм у роботі

30.05.14 15:25 0 740
Однією із найгостріших суспільних проблем сьогодення є насильство в сім`ї. Кількість осіб, що перебувають на профілактичному обліку за вчинення насильства в родинах, постійно зростає. Проте, у багатьох випадках потерпілі від такого насильства практично не знають своїх прав, а винні особи не усвідомлюють протиправність своїх дій.

Звісно, мало хто з жінок чи дітей, які потерпають від дій домашніх тиранів, знають про центри, до яких можна звернутися по допомогу у складній ситуації, чи мають номери телефонів «гарячих ліній» урядових і громадських організацій, які опікуються правами потерпілих від насильства. Відтак найчастіше жертви насилля шукають захисту в правоохоронців. І наражаються на формалізм.

Прокуратура Ратнівщини, провівши перевірку додержання службовими особами Ратнівського РВ УМВС України у Волинській області вимог Законів України «Про міліцію» та «Про попередження насильства в сім`ї», з'ясувала, що керівництво райвідділу попри вимоги Порядку розгляду звернень та повідомлень щодо жорстокого поводження з дітьми або реальної загрози його вчинення перекладає розгляд фактів жорстокого поводження з дітьми на дільничних інспекторів.

Дільничні ж інспектори не лише не виносять офіційні попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім`ї особам, які його вчиняють, але і не ставлять цих громадян на профілактичний облік й не скеровують на проходження корекційних програм.

- Виявлено факти, коли жінки протягом одного місяця кілька разів зверталися в міліцію через те, що чоловіки дебоширили. Проте дієвих заходів щодо цих схильних до сімейного насильства громадян вжито не було. На звернення мешканців району з приводу вчинення щодо них насильства в сім'ї правоохоронці давали невмотивовані відповіді,без посилань на норми закону, згідно яких приймалися рішення за цими зверненнями, - повідомив прокурор Ратнівського району Володимир Хилюк. - Формалізм у роботі міліціонерів сприяв збільшенню в районі випадків насильства в сім`ї і створював у домашніх тиранів ілюзію безкарності. Задля усунення порушень в роботі міліції прокуратурою було внесено подання начальнику Ратнівського РВ УМВС у Волинській області. Наразі за неналежне виконання посадових обов`язків трьом службовим особам райвідділу оголошено догани. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ