Закарпатська "Свобода" оголосила акцію зі здачі крови постраждалим в АТО

Закарпатська "Свобода" оголосила акцію зі здачі крови постраждалим в АТО

30.05.14 09:55 0 797
28 травня 2014 року націоналісті Закарпаття зібралися в Іршаві та Ужгороді біля донорських центрів здачі та переливання крови, щоби здати кров для поранених бійців-учасників антитерористичної операції на сході країни. Триденну акцію "Поділись кров'ю, врятуй чиєсь життя!" ще минулого тижня оголосила Іршавська "Свобода" під керівництвом Михайла Мочана. До неї долучилися не лише ужгородські націоналісті – як виявилося, чимало небайдужих громадян також готові підтримати українських вояків.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" по всій країні та на Закарпатті активно допомагає ЗСУ та Нацгвардії усіма можливими засобами: це і генератор, який Іршавська "Свобода" відправила 95-й аеромобільній бригаді на Донеччину, матеріяльна допомога, тепер – здача крови для постраждалих під час проведення АТО.

Іршавська районна організація ВО "Свобода" в повному складі, разом з громадськими активістами й просто небайдужими громадянами здали кров у місцевому пункті переливання крови. Після ретельного обстеження свою кров здадуть понад 70 іршавців. "Кожен наш активіст розуміє, що батьківщина потребує підтримки в нелегкій боротьбі з агресором, і, можливо, саме його кров врятує життя українському солдатові, який, не шкодуючи себе, захищає Україну. Як бачу, іршавці нас теж підтримують", – зазначив керівник Іршавської "Свободи" Михайло Мочан.

Ужгородські свободівці здали приблизно 4 літри плазми крови для допомоги пораненим українським військовим. "На даний момент кров здали близько десятка членів партії, а також акцію підтримували громадяни міста. Завтра також планується здача крови нашими активістами. Цих кроків мають вживати громадяни по всій країні, це об'єднує схід і захід держави. Тепер ми будемо єдині ще й по крові", – прокоментував акцію її ініціатор в Ужгороді свободівець Віталій Дюрдь.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міжрегіональний центр ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ