Львівщина: «Детінізація економіки – це найбільший бюджетний та податковий резерв», – Йосиф Ситник

Львівщина: «Детінізація економіки – це найбільший бюджетний та податковий резерв», – Йосиф Ситник

30.05.14 09:20 0 681
На суттєвих механізмів наповнення бюджету, окрім детінізації економіки, навіть після ухвалення антикризового закону, у короткостроковій перспективі немає. Адже детінізація є найбільшим бюджетним та податковим резервом. Про це 28 травня зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Йосиф Ситник під час наради з керівництвом територіальних органів Міндоходів України у Львівській області.

За словами першого заступника керівника області, для того, щоб механізм детінізації економіки запрацював, потрібна чітка взаємодія влади, підприємництва, найманих працівників та громадськості (громадських організацій, експертів, ЗМІ).

«Кожен із учасників такого квадрату взаємодії має працювати за новими принципами, прозоро та через призму україноцентризму, а не приватного інтересу. Особливо це стосується державної служби. Якщо хтось не дотримуватиметься такого принципу – результату очікувати марно, реформ не буде», – наголосив Йосиф Ситник.

Серед інших можливих резервів наповнення бюджету, учасники наради виокремили також підвищення частки економічно активних підприємств та відміну утилізаційного збору.

Загалом, під час наради було обговорено низку проблемних питань, які на існують із наповненням бюджетів усіх рівнів, про збалансованість обласного та місцевих бюджетів, можливі шляхи нових надходжень податкових платежів. Також розглянули й механізми співпраці із суб’єктами підприємницької діяльності, особливо із великими платниками податків на Львівщині.

Одним із ключових питань виокремили також сплату суб’єктами підприємницької діяльності авансових платежів у 2013 році з податку на прибуток. Адже, здійснивши авансові внески, підприємства в подальшому зазнали збитків, через що в області станом на 1 травня 2014 року є переплати до бюджету на суму понад 200 млн.грн. Причиною такої збитковості, за словами учасників наради, є значні коливання валютних курсів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 9-річна львів’янка ...

КОМЕНТАРІ