У Львівській області рятувальники взяли участь у засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС

У Львівській області рятувальники взяли участь у засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС

30.05.14 12:33 0 677
Представники Головного управління ДСНС України у Львівській області взяли участь у засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання проходило під головуванням першого заступника голови Львівської міської ради Олега Синютки, за участі голів районних адміністрацій, керівників управління капітального будівництва, «Львівводоканалу», «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплонерго», Львівавтодору» та багатьох інших.

Згідно порядку денного комісія розглядала питання, що стосуються стану зовнішнього протипожежного водопостачання Львова, дотримання графіку з відновлення пожежних гідрантів, підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах, організації забезпечення протипожежного захисту закладів здоров’я, закладів освіти та дитячих оздоровчих установ. Окремо члени комісії розглядали виконання посадовими особами заходів з попередження виникнення подій надзвичайного характеру у квітні поточного року.

Начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Львівській області Сергій Пехник під час доповіді звернув особливу увагу на перевірку стану протипожежного водопостачання на території Львова, де загалом налічується 2597 пожежних гідрантів. За результатами весняної планової перевірки кількість несправних пожежних гідрантів зменшилася лише на 6 одиниць і становить 230. Збільшення кількості несправних пожежних гідрантів відбулося через не своєчасне позапланове їх відновлення. У вирішенні даної проблеми також недопрацювали і районні адміністрації, адже в результаті недбальства деякі пожежні гідранти були заасфальтовані або засипані.

Про стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах, організацію забезпечення протипожежного захисту закладів здоров’я, закладів освіти та дитячих оздоровчих установ розповів заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС Львівщини Орест Галонько. Згідно результатів перевірок встановлено, що відпочинок населення можливий лише на базі відпочинку «Винниківське озеро». На інших водних об’єктах відпочинок є забороненим. Пов’язано це з тим, що таких об’єктах існує низка екологічних проблем: замулення, заростання водного дзеркала, відсутність прибережної захисної смуги, засміченість водойм та прибережних територій, ерозійні процеси у прибережній зоні та незадовільний стан технічних споруд.

Протипожежний захист закладів охорони здоров’я теж потребує підвищення рівня пожежної безпеки. У значній кількості медичних закладів протипожежні заходи не реалізовують упродовж тривалого часу. Важливим фактором виконання усіх необхідних заходів є хороше фінансування.

Зупинився рятувальник також на важливому питанні виконання заходів по забезпеченню пожежної безпеки дитячих оздоровчих установ та закладів освіти. В результаті обговорення члени комісії постановили до 29 серпня вирішити питання по забезпеченню освітніх закладів первинними засобами пожежогасіння у нормативній кількості. Керівники закладів освіти зобов’язані провести протипожежні інструктажі з обслуговуючим та педагогічним персоналом. До їх компетенції також належить забезпечити перевірку технічного стану систем автоматичної пожежної сигналізації, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водогону.

За результатами засідання комісії складено протокол, неухильне виконання якого вимагається від усіх належних організацій, служб та установ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ