Львівщина: для соціально незахищених мешканців області не підніматимуть ціни за комунальні послуги

Львівщина: для соціально незахищених мешканців області не підніматимуть ціни за комунальні послуги

30.05.14 17:39 0 754
Нова програма з оплати житлово-комунальних послуг передбачена відповідною постановою Кабінету Міністрів України «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги».

Вона розрахована на сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї.

Такі сім’ї мають право на отримання компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання , централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на послуги. Таким чином , вони не будуть платити більше аніж платили до подорожчання природного газу і теплової енергії.

Для визначення права на компенсацію родині необхідно порахувати свій середньомісячний дохід і порівняти його з величиною прожиткового мінімуму сім’ї.

Прожитковий мінімум сім’ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.

Для прикладу: право на компенсацію матиме сім’я, що складається з двох працездатних осіб та двох дітей ( одна дитина у віці до 6 років , а інший – від 6 до 18 років) , якщо дохід родини не перевищує 4 754 грн . в місяць (прожитковий мінімум сім’ї = 1218 грн . * 2 людини + 1286 грн . + 1032 грн.) .

Для призначення компенсації в орган соціального захисту населення за місцем реєстрації необхідно надати:

1 . Заяву.

2. Довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні ( будинку) осіб .

3. Довідки про доходи кожної особи , зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку ) .

Компенсація надаватиметься у безготівковому вигляді та щомісяця перераховуватися підприємствам, що надають комунальні послуги .

У разі , якщо середньомісячний сукупний дохід вашої сім’ї за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї , рекомендуємо звертатися за призначенням компенсації в орган соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Довідка.

Розміри прожиткових мінімумів (з 1 січня 2014 ) : для дітей до 6 років – 1032 грн . ; для дітей від 6 до 18 років – 1286 грн . ; для працездатних осіб – 1218 грн . ; для осіб , які втратили працездатність – 949 грн .

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЖКП "Покровське": в ...
Наступна новина: На Тернопіллі очільник краю ...

КОМЕНТАРІ