У Львівській області облдержадміністрація скерувала необхідні документи для отримання від уряду коштів на ліквідацію наслідків паводку

У Львівській області облдержадміністрація скерувала необхідні документи для отримання від уряду коштів на ліквідацію наслідків паводку

30.05.14 09:56 0 701
28 травня в деяких інтернет-виданнях було опубліковано повідомлення про те, що начебто Львівська облдержадміністрація не скерувала до уряду документів про масштаби збитків від паводку і через це КМУ не може виділити коштів з резервного фонду. Повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності.

У зв’язку з необхідністю проведення значних обсягів аварійно-відновних робіт, враховуючи обмежені фінансові можливості обласного та місцевих бюджетів, відсутність власних коштів підприємств, обласна державна адміністрація 23 травня скерувала до Кабінету Міністрів України звернення щодо виділення з резервного фонду державного бюджету для проведення аварійно-відновних робіт на об’єктах зруйнованих та пошкоджених паводком коштів в сумі 135 млн. гривень.

Зокрема, для Львівської облдержадміністрації – 37,1 млн. грн.; для Служби автомобільних доріг у Львівській області через Державне агентство автомобільних доріг України – 21,6 млн. грн.; для Львівського обласного управління водних ресурсів “Львівське облводресурси” через Державне агентство водних ресурсів України – 66,9 млн. грн.; для Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації “Львівгаз” через Міністерство палива та енергетики України (на умовах повернення) – 9,3 млн. грн.; для Головного управління ДСНС України у Львівській області та 2-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України – 0,1 млн. грн. – через Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

Станом на 29 травня, облдержадміністрація відповіді на свій лист до Кабінету Міністрів України не отримала. Відповідно до вимог чинного законодавства в резолюції на лист будуть визначені центральні органи виконавчої влади, які повинні розглянути матеріали, що обґрунтовують реальну потребу області в коштах для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Облдержадміністрація згідно з вимогами постанов Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету», від 24.03.2004 №368 “Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями” та наказу МНС України від 15.09.2011 №1000 «Про затвердження вимог до переліку та змісту документів для надання експертного висновку про рівень надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру» скерувала 28 травня до ДСНС України документи, необхідні для підготовки Експертного висновку (надається протягом 10 днів) про рівень надзвичайної ситуації, яка сталася у Львівській області внаслідок дощового паводку 15-18 травня 2014 року.

Також з 19 травня (після завершення активної фази паводку) комісії органів місцевого самоврядування та інших власників пошкоджених об’єктів приступили до обстеження об’єктів. За результатами обстежень вони складають акти обстежень та дефектні акти.

Спеціалізовані, ліцензовані організації на замовлення органів місцевого самоврядування і інших власників об’єктів розробляють проектну документацію на відновлення об’єктів та кошторисну документацію з визначенням об’ємів і вартості відновлювальних робіт. Зазначена робота потребує залучення кваліфікованих кадрів і не може бути виконана у короткі терміни.

За попередніми підрахунками, необхідно виконати проектні і кошторисні роботи для відновлення 185 об’єктів з кошторисною вартістю понад 135 млн гривень.

Згідно з Регламентом, зазначені документи 3 червня 2014 року будуть надані до Міністерства регіонального розвитку і будівництва на експертизу, яка триватиме впродовж декілька днів і за результатами якої буде визначено обсяг фінансування відновлювальних робіт на всіх 185 об’єктах, що були пошкоджені паводком.

Порядок подальших кроків облдержадміністрації.

1. Після отримання експертних висновків Мінрегіонбуду України та розпорядження Кабінету Міністрів України щодо обсягу виділених Львівській ОДА коштів на відновлювальні роботи облдержадміністрація складе Перелік вартості відновлювальних робіт по кожному об’єкту.

2. Перелік необхідно погодити в Мінрегіонбуді, Мінекономіки та Мінфіні України.

І тільки після цього необхідні кошти надійдуть в область для проведення відновних робіт. Необхідну організаційну роботу проводять всі відповідальні структурні підрозділи і під особистим контролем голови Львівської ОДА Ірини Сех.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська ...
Наступна новина: На Тернопіллі якісні ...

КОМЕНТАРІ