У Львівській області рятувальники продовжують навчати дітей правилам безпечної поведінки в умовах небезпечних ситуацій

У Львівській області рятувальники продовжують навчати дітей правилам безпечної поведінки в умовах небезпечних ситуацій

30.05.14 08:44 0 757
Фахівці відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України у Львівській області під керівництвом начальника відділу Віталія Туровцева, провели для учнів Львівської української гуманітарної гімназії ім. Олени Степанів навчання по дотриманню правил безпеки життєдіяльності.

Рятувальники розповіли учням про різноманітні надзвичайні ситуації, причини їх виникнення та шляхи запобігання. Під час бесіди фахівці ДСНС поговорили з підлітками про небезпечні події, та фактори, які впливають на розвиток надзвичайних ситуацій. На прикладі реальних надзвичайних ситуацій, що ставалися у регіоні, учням розповідали як себе правильно поводити, щоб зберегти власне життя та здоров’я, і яким службам слід телефонувати.

Найдоступнішим засобом для боротьби із невеликою пожежею є первинні засоби пожежогасіння, зокрема вогнегасник. Усі знають як вони виглядають, але коли виникає необхідність ним скористуватися, то не всі вміють це зробити. Саме тому рятувальники показали учням вогнегасник та розповіли, як ним користуватися.

Дітлахи переглянули навчальні фільми про пожежі в побуті та бойову роботу львівських рятувальників. Після перегляду відеоматеріалів в учнів виникла ціла низка запитань, які стосувалися як правил поведінки у небезпечних ситуаціях, так і особливостей роботи рятувальників.

Наприкінці уроку в гімназії пролунало 3 тривожних дзвінки, що свідчили про виникнення небезпечної події у приміщенні закладу. За лічені хвилини відбулася загальношкільна евакуація. Такі заходи виявилися лише тренуваннями, але такими необхідними та важливими для забезпечення безпеки дітей.

За відмінне виконання усіх евакуаційних заходів, вчителів та учнів чекав приємний сюрприз – свої вміння продемонстрували справжні рятувальники. Усім охочим показали пожежно-рятувальний автомобіль, захисний одяг та спецобладнання для роботи в умовах небезпечних ситуацій.

Діти із задоволенням оглядали пожежне спорядження, а найсміливішим дозволили одягти спеціальний бойовий одяг аби відчути себе справжніми рятівниками.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Хомінець: «Ми ...
Наступна новина: Чернігівщина – серце ...

КОМЕНТАРІ