Житомирщина: органи прокуратури області здійснюють нагляд щодо захисту трудових прав громадян

Житомирщина: органи прокуратури області здійснюють нагляд щодо захисту трудових прав громадян

30.05.14 17:11 0 900
Розширене засідання колегії прокуратури області 29 травня відвідав голова облдержадмінітсрації Сидір Кізін. На порядок денний було винесено питання про стан додержання в області законодавства про оплату праці і пенсійне забезпечення та прокурорського нагляду з цих питань.

Очільник області відмітив, що дотримання законодавства у сфері пенсійного забезпечення та оплати праці – це дуже важливі та часом складні питання. Сидір Васильович наголосив, що потрібно створити умови для бізнесу, щоб було легко працювати, а тоді контролювати, аби підприємці наповнювали місцеві бюджети та виплачували людям гідну заробітну плату.

Прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук зазначив, що питання, винесене на засідання колегії, є важливим та актуальним, адже стосується кожного громадянина у державі.

«Пенсія – це найважливіша складова добробуту непрацездатних громадян. Ці питання є одними із пріоритетних у наглядовій діяльності органів прокуратури області», - наголосив Дмитро Іванович.

Про прокурорський нагляд за станом дотримання в області законодавства про оплату праці і пенсійне забезпечення доповідав перший заступник прокурора Житомирської області Микола Шахрай.

Органи прокуратури області ведуть постійний нагляд за дотриманням законодавства з оплати праці, захисту трудових прав громадян та пенсійного забезпечення населення області. За повідомленням Миколи Шахрая, часто заборгованості по зарплаті виникають саме у містах обласного підпорядкування та в обласному центрі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Галицькій дефіляді ...

КОМЕНТАРІ