Житомирщина готується до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/15 року

Житомирщина готується до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/15 року

30.05.14 12:33 0 707
29 травня відбулася селекторна нарада під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрія Білоусову з питання підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/15 року. У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський, керівники житлово-комунальних господарств області, районів і міст обласного і районного значення.

Як зазначив Андрій Білоусов, одним із найважливіших питань, яке стимулює економне споживання природного газу, дає можливість розраховуватися за фактично отримані послуги, є встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії. В Україні 107 тисяч житлових будинків мають централізоване теплопостачання. 37% з них обладнані такими приладами.

У регіонах необхідно проаналізувати споживання природного газу і забезпечити економію не менше 5% від споживання у минулому опалювальному періоді. Для теплопостачальних підприємств з 1 грудня 2014 року встановлена тарифна послуга з теплопостачання на економічно обгрунтованому рівні. Збільшення відбулося в середньому на 40%. У зв’язку з цим починаючи з другого півріччя припиняється відшкодування різниці в тарифах з державного бюджети, регіони мають забезпечити 100-відсоткові розрахунки за природний газ.

Прийнято постанову Кабінету Міністрів про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги, відповідно до якої крім звичайного нарахування субсидій будуть введені спеціальні компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг.

Як доповів на нараді Геннадій Дмитренко, 15 травня відбулося засідання колегії департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, на якій було розглянуто коло проблем, визначені завдання на опалювальний період 2014/15 року. З метою оперативного аналізу та контролю за ходом підготовки підприємств галузі до роботи в осінньо-зимовий період 2014/15 року створено оперативний штаб із залученням представників органів виконавчої влади, департаментів та управлінь облдержадміністрації.

На підготовку об’єктів господарського комплексу у цьому році заплановано спрямувати кошти з різних джерел фінансування у сумі 454,8 млн.грн., у тому числі: житловий фонд - 33,5 млн.грн.; теплове господарство – 29,6 млн.грн.; водопровідно-каналізаційне господарство – 41,5 млн.грн.; об’єкти закладів соціальної сфери – 208,6 млн.грн.; дорожньо-мостове господарство – 39,2 млн.грн.; заготівля твердого палива – 60,4 млн.грн.; паливно-енергетичний комплекс – 42 млн.грн.

Як зазначив Геннадій Дмитренко, основним пріоритетом діяльності на 2014/15 роки визначено розвиток альтернативних видів палива. Питання стану розрахунків за газ, електроенергію перебуває на постійному контролі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Після загарбання Криму по ...

КОМЕНТАРІ