В Житомирській області в облдержадміністрації обговорили протипожежний захист літніх таборів і готовність місць відпочинку до масового перебування людей

В Житомирській області в облдержадміністрації обговорили протипожежний захист літніх таборів і готовність місць відпочинку до масового перебування людей

30.05.14 13:25 0 709
На порядку денному чергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 29 травня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка, були питання стану протипожежного захисту об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення громадян; про заходи щодо безпеки перебування людей на водних об’єктах у літній період 2014 року та готовність комунальних аварійно-рятувальних служб на воді; стан протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору економіки та їх готовність до збирання врожаю 2014 року.

У 2014 році обласним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій України проведені перевірки дотримання закладами освіти, в яких будуть розташовані пришкільні табори, та оздоровчими закладами області вимог протипожежної безпеки та заходів, спрямованих на запобігання пожежі. Про це повідомив заступник начальника управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Кучер. Він наголосив на тому, що на даний час не всі школи забезпечені первинними засобами пожежогасіння. Відповідальність лежить на керівниках закладів, і це питання повинно бути предметом особливої уваги у зв’язку з початком оздоровчого сезону. Заклади мають бути забезпечені також системами виявлення пожежі. Ігор Кучер схвально відгукнувся про Любарський район, де на придбання різних засобів пожежогасіння витрачено 40 тис. грн. Поки що із 19 оздоровчих закладів дозволи на відкриття отримали 11 таборів, де виконані необхідні протипожежні заходи.

За словами заступника директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександра Антонюка, жоден табір області без відповідного дозволу не буде відкрито. Не завжди усунення недоліків стосовно протипожежного захисту вимагає вкладення коштів – часто це свідчить про безвідповідальне ставлення керівників до своїх обов’язків. Олександр Антонюк повідомив, що департаментом буде забезпечено навчально-роз’яснювальну роботу серед педпрацівників по евакуації дітей і взято під контроль питання страхування дітей від нещасних випадків.

Стосовно перебування людей на водних об’єктах області Ігор Кучер повідомив, що протягом поточного року загинуло 13 осіб, з них троє дітей. В області визначено 8 місць масового відпочинку людей на воді. Тут організовані сезонні рятувальні пости. За словами посадовця, неодноразово на розгляд голів міських, сільських, селищних рад вносились пропозиції щодо визначення місць відпочинку, де офіційно здійснюється масовий відпочинок людей на воді. Проте кількість визначених та відповідно обладнаних місць відпочинку протягом року не змінилась, тому безпечні умови відпочинку в стихійних місцях залишаються на незадовільному рівні. Як зазначив Ігор Кучер, на визначення місця, його обстеження, виготовлення відповідної документації і утримання рятівників необхідно близько 5 тис. грн. Ця робота має бути значно покращена, оскільки загибель людей відбувається у стихійних місцях купання.

За висновками санітарно-епідеміологічної служби, на даний час 2 житомирські пляжі (дорослий і дитячий), коростенський пляж поряд із пішохідним мостом через р. Уж паспортизовані, якість річкової води в зоні купання населення відповідає мікробіологічним показникам і санітарно-гігієнічним нормативам.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У парку культури і ...
Наступна новина: Російські озброєні ...

КОМЕНТАРІ