Матері та дружини житомирських десантників під стінами Верховної Ради відстоюють права своїх близьких

Матері та дружини житомирських десантників під стінами Верховної Ради відстоюють права своїх близьких

30.05.14 14:28 0 628
Зранку близько сотні жінок з Житомирської області приїхали у столицю, щоб зустрітися з депутатами Верховної Ради, представниками Міністерства оборони України та керівників Генерального штабу ЗСУ і висловити їм своє обурення з приводу ситуації, у якій знаходяться їх сини, чоловіки, котрі у складі 95-ї аеромобільної бригади беруть активну участь у антитерористичній операції на Сході країни. Жінки вкрай стурбовані тим, що їхні близькі, захищаючи кордони, не мають достатньо бронежилетів, касок, погано озброєні, часом позбавлені найелементарніших гігієнічних засобів. Військовослужбовці, які з перших днів є учасниками антитерористичної операції на Сході, приписані до військових частин Житомира і області, тож жінки не впевнені у тому, що вони матимуть статус учасників бойових дій і на них поширюватимуться відповідні пільги. Але найголовніше, чого хочуть жінки, - повернути своїх рідних додому.

До родичів десантників вийшов народний депутат Олександр Мирний. За результатами розмови депутат від ВО «Свобода» вже виступив на парламентській трибуні.

"Ми вимагаємо негайного прибуття сюди представників Міністерства оборони зі звітом про те, що відбувається в зоні проведення антитерористичної операції. Тому що, зустрічаючись із матерями військових 95-ї бригади, нам озвучили кричущі факти", - заявив депутат.

За його словами, військовослужбовці не забезпечені бойовим спорядженням.

Окрім того, Мирний зазначив:"Виявляється військові 95-ї бригади знаходяться на навчаннях в Широкому Лимані, в Миколаївській області".

Також, за словами депутата, не проводиться ротація військовослужбовців.

"Люди перебувають тут по три місяці. Є моральна втома, є фізична втома, і потрібно людям відійти, відпочити", - сказав політик.

Як повідомила наша журналіст, що перебуває у складі житомирської групи під Верховною Радою, з жінками також спілкувались народні депутати Володимир Литвин, Інна Богословська, Олександра Кужель. Усі вони отримали письмове звернення з переліком вимог.

Нагадаємо, поїздка у столицю була організована облдержадміністрацією на вимогу родичів військовослужбовців, які мали неодноразові зустрічі з головою облдержадміністрації Сидором Кізіним. Очільник області наголосив, що більшість озвучених проблем має бути вирішена на вищому державному рівні. Тож Сидір Кізін ініціював внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади, а також організував поїздку жінок до Верховної Ради та зустріч з парламентаріями.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ