Рівненщина: проблеми зайнятості Зарічненщини вирішували за

Рівненщина: проблеми зайнятості Зарічненщини вирішували за "круглим столом"

30.05.14 11:50 0 672
27 травня у Зарічненському районному центрі зайнятості відбувся круглий стіл «Об’єднання зусиль органів влади, служби зайнятості, соціальних партнерів та роботодавців щодо вирішення проблем зайнятості в сучасних умовах» за участю заступника голови районної ради Івана Корця, начальника Пенсійного фонду України в Зарічненському районі Петра Касянчика, начальника управління праці та соціального захисту населення Ліни Шелегіної, керівника відділення ВД ФССНВ України у Зарічненському районі Ріти Філіц, директора районного центру зайнятості Володимира Кречка, голів Локницької та Неньковицької сільських рад, а також роботодавців району. Метою заходу було обговорення шляхів та форм співпраці щодо розгортання активних заходів вирішення проблем зайнятості в сучасних умовах.

Засідання відкрив директор районного центру зайнятості Володимир Кречко, який підсумував роботу служби зайнятості за січень-квітень 2014 року, розкрив стан та формування ринку праці в районі, назвав проблеми зайнятості. Також зазначив важливість залучення безробітних до участі в громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, що фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, підприємств, організацій, навівши приклади співпраці з підприємствами та територіальними громадами району і підкреслив, що головний клієнт служби зайнятості – роботодавець. Директор звернув увагу, що пріоритетними завданнями на 2014 рік є легалізація зайнятості шляхом стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, так як це і є головною ціллю служби зайнятості, та підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня безробітних шляхом професійного навчання.

Заступник голови районної ради Іван Корець зазначив, що шляхи вирішення проблем зайнятості та створення робочих місць потрібно шукати разом з роботодавцями і запевнив, що місцева влада буде активно цьому сприяти.

Керівник відділення ВД ФССНВ України у Зарічненському районі Ріта Філіц відмітила, що потрібно не тільки створювати нові робочі місця, а й дбати про збереження вже існуючих.

Приватний підприємець Святослав Мельникович наголосив, що основним стимулом для створення нових робочих місць є зменшення податкового навантаження на малий бізнес.

Директор районного центру зайнятості подякував учасникам заходу за участь і небайдужість у вирішенні проблем зайнятості населення.

За підсумками круглого столу були прийняті пропозиції і побажання, розроблено конкретні спільні заходи.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Подяка особовому складу ...
Наступна новина: У Луцьку обговорили ...

КОМЕНТАРІ