У Рівненській області на Клеванському складі нафтопродуктів рятувальники провели тактико-спеціальні навчання

У Рівненській області на Клеванському складі нафтопродуктів рятувальники провели тактико-спеціальні навчання

30.05.14 08:55 0 779
На території Рівненської області розташовані 462 потенційно небезпечних об’єктів із них 185 об’єктів підвищенної небезпеки. До таких належать і нафтобази. Тому рятувальники ДСНС звертають особливу увагу на безпеку таких об’єктів і особливо в літній період, коли ризик виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій значно зростає. Співробітники Держслужби з НС повсякчас готові до таких сезонних змін і підвищеного навантаження, проте постійно та наполегливо підвищують свій професійний рівень.

Зокрема, 29 травня на одному із найбільших складів нафтопродуктів ТзОВ «ГЕ ДВІЛС», що у селищі міського типу Клевань Рівненського району було проведено тактико-спеціальні навчання, головною метою яких стало доскональне вивчення цього об’єкта в оперативно-тактичному відношенні. Крім того, рятувальники ставили перед собою завдання вдосконалити навички пожежогасіння та безпеки праці при роботі з пожежно-технічним обладнанням. Слід сказати, що територія нафтобази досить велика, на ній розташовані більше десятка резервуарів із нафтопродуктами, зливно-наливна естакада, станції наливу бензину та мастил. Усе це й робить об’єкт потенційно небезпечним.

За тактичним задумом, на пожежу в одному із резервуарів ємкістю 3000 кубометрів із бензином марки А-95, залучаються сили та засоби за найвищим викликом №3. До того ж внаслідок потужного вибуху 1 людина загинула та двоє травмовано. Тому у навчаннях були задіяні понад 10 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки з обласного центру та району, а також спеціальна техніка аварійно-рятувального захисту спецпризначення Головного управління ДСНС. Крім того, залучалась пожежна техніка місцевих об’єктів, санстанція, медики та міліція. Крім того, за навчаннями спостерігали перший заступник голови райдержадміністрації Рівненського району Анатолій Столярчук, керівники районних секторів ГУ ДСНС, персонал об’єкту.

Оперативно прибувши за викликом на місце, бійці ДСНС одразу ж оцінили обстановку за зовнішніми ознаками, проклали рукавні лінії та подали воду для охолодження палаючого і сусідніх резервуарів. Не гаючи ні хвилини, почали підготовку до пінної атаки. Всі діяли чітко, швидко і виважено. Для зв’язку використовували переносні радіостанції. Навчання - лише відтворення реальної обстановки. Але рятувальники працювали так, ніби вони і зараз у бойових умовах. Жодного непотрібного руху, жодного зайвого слова. Кожен виконує свої обов’язки як завжди спокійно і впевнено. Професійно проведена пінна атака ліквідувала умовну пожежу, а невдовзі пролунала команда „відбій”. Підрозділи вишикувались для підбиття підсумків. Перший заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук оцінив проведені навчання на „добре”, зробив їм короткий аналіз та звернув увагу присутніх на певні недоліки. Всім учасникам навчань він побажав успіхів і здоров’я та зазначив: «Ми вбачаємо неабиякий сенс у проведенні подібних навчань і вважаємо, що поставленої мети досягли. Адже, ми відпрацювали механізм співпраці із різними службами, перевірили їх боєздатність та попрацювали над вдосконаленням тактичного мислення і навичок начальницького складу, що є запорукою успішного гасіння великих і складних пожеж».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Луцьку відбувся рейд на ...

КОМЕНТАРІ