Тернопільщина готується до проведення ЗНО

Тернопільщина готується до проведення ЗНО

30.05.14 09:20 0 644
Про підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у Тернопільській області говорили на засіданні під керівництвом заступників голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюра та Наталії Михно.

На Тернопільщині створено чотири округи тестування, в яких розташовано двадцять пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання: в Бучачі, Кременці, Чорткові та у Тернополі. Усі міста підібрані таким чином, щоб відстань учасників до пункту проведення ЗНО не перевищувала 40-50 кілометрів.

Леонід Бицюра доручив профільним управлінням зробити все можливе, щоб тестування в області пройшло без збоїв, щоб на високому рівні були відпрацьовані усі протипожежні та аварійні ситуації. Окремо заступник голови наголосив на забезпеченні біля території проведення тестувань максимальної тиші, а органи місцевого самоврядування повинні посприяти у тому, щоб припинити на час екзамену будь-які будівельні та інші господарські роботи.

За інформацією Юрія Шайнюка, заступника директора Тернопільського ОКІППО, з метою якісної підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання 22 та 29 березня 2014 року в області тривало пробне тестування.

На офіційне тестування заявки подало 7215 осіб. Для роботи в пунктах проведення ЗНО та перевірки відкритої частини тестів залучать більше тисячі педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Організатори ЗНО запевнили, що в області створені всі умови для дітей з особливими потребами. Складатимуть іспити і 6 призовників.

Потрапити до приміщень, в яких проводитимуться тестування, зможуть не всі. Лише особи з відповідними дозвільними документами. За охороною громадського порядку на пунктах проведення екзаменів працюватимуть правоохоронці.

"Ми всі бачимо, що час в державі не простий, тому я звертаюся до усіх - до правоохоронців, до пожежних та інших керівників управлінь, максимально долучитися до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Ми повинні подбати про безпеку дітей та вчителів під час тестувань", - звернулася до учасників наради Наталія Михно.

Нагадаємо, що питання підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання перебуває на контролі в Тернопільській облдержадміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ