Василь Хомінець: «Ми повинні викоренити з медичних та інших закладів такі ганебні явища як хабарі»

Василь Хомінець: «Ми повинні викоренити з медичних та інших закладів такі ганебні явища як хабарі»

30.05.14 08:41 0 940
Робоча група обласної радиз питань вивчення діяльності перинатального центру «Мати і дитина» завершила роботу, упродовж якої в засіданнях брали участь депутати, представники громадськості, департаменту охорони здоров’я ОДА, правоохоронці, керівництво медичного закладу, засобів масової інформації. Приводом для створення робочої групи стало ряд критичних статтей щодо цього закладу у ЗМІ. Під час підбиття підсумків Василь Хомінець звернувся до департаменту охорони здоров’я надати обласній раді систему критеріїв, за якими оцінюється діяльність медичних закладів, та звіти про їхню діяльність. «З усіх комунальних медичних та інших закладів ми повинні викоренити такі ганебні явища, як хабарі та побори, – наголосив очільник області. – Керівництво лікарень, поліклінік, амбулаторій повинно не допустити примусу з боку лікарів до надання певної винагороди. Разом з тим потрібно провести активну інформаційну кампанію та роз’яснювальну роботу щодо того, щоб громадяни не давали хабарів, а про їх вимогу повідомляли відповідні органи. У цій роботі можуть допомогти громадські організації».

Робоча група опрацювала та надала пропозиції голові обласної ради. А саме – направити отримані матеріали в прокуратуру Тернопільської області з метою проведення тою процесуальних дій та встановлення фактів, наведених у статтях у ЗМІ, а також у медичних закладах розмістити оголошення про недопустимість хабарництва та номер телефону «гарячої лінії» тощо.

.Робоча група обласної ради з питань вивчення діяльності комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина»» була утворена згідно з розпорядженням голови обласної ради Василя Хомінця від 23 квітня 2014 року.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На КП «Луцькводоканал» ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ