Влада та бізнес зацікавлені у врегулюванні механізму визначення нормативної грошової оцінки земельних ділянок

Влада та бізнес зацікавлені у врегулюванні механізму визначення нормативної грошової оцінки земельних ділянок

31.05.14 09:20 0 775
Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина відбулося розширене засідання координаційної ради при облдержадміністрації з питань розвитку підприємництва за участю членів секретаріату регіональної ради підприємців в області.

Основним питанням засідання стало обговорення шляхів врегулювання механізму визначення нормативної грошової оцінки земельних ділянок для розрахунку земельного податку та розміру ставок орендної плати за землю, що використовується у господарській діяльності.

Як зазначив Олександр Симчишин: “Діюча методика розрахунку нормативно-грошової оцінки землі не відповідає державній політиці дерегуляції бізнесу, стримує реалізацію інвестиційних програм та заходів в області”.

З принципами формування нормативно-грошової оцінки землі та порядком її розрахунку присутніх ознайомив начальник відділу організації ведення державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства у Хмельницькій області Олександр Ревко.

За підсумками обговорення порушеного питання прийнято рішення створити робочу групу з напрацювання пропозицій щодо змін до нормативно-правових актів, які регулюють питання нормативно-грошової оцінки землі, та направити їх до Кабінету Міністрів України для розгляду та реагування.

Про результативність роботи координаційної ради з питань розвитку підприємництва як консультативно-дорадчого органу облдержадміністрації за 2013 рік поінформувала заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Марія Хоменко.

Протягом звітного року членами ради розглядалися питання необхідності вдосконалення податкового та митного законодавства, зниження ставки єдиного соціального внеску. Поряд з цим, напрацьовано пропозиції до проекту Закону України “Про Загальнодержавну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки” та інші.

Узагальнені пропозиції були направлені Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Мінекономрозвитку та Держпідприємництву.

Учасниками засідання вирішено продовжити роботу по напрацюванню пропозицій з питань дерегуляції бізнесу.

Одностайно підтримано пропозицію головуючого на засіданні Олександра Симчишина щодо ініціювання проведення виїзного засідання Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Верховної Ради України у Хмельницькій області для безпосереднього спілкування з представниками бізнесу області та обговорення проблемних питань, що потребують негайного врегулювання на законодавчому рівні.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ