На Хмельниччині до зими готуватись необхідно завчасно

На Хмельниччині до зими готуватись необхідно завчасно

31.05.14 09:06 0 775
Під головуваням Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана відбулася Всеукраїнська селекторна нарада присвячена підготовці підприємств житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи у зимовий період. Хмельницьку студію очолив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин.

Стовідсоткову готовність об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери забезпечити до 15 жовтня – таке завдання поставлено перед регіонами.

Як повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов у ході селекторної, найближчим часом Уряд затвердить планові показники підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. На за його словами, підготовчі роботи вже ведуться в населених пунктах України.

Андрій Білоусов зосередив увагу на необхідності завершення оснащення котелень приладами обліку теплової енергії. Та наголосив на необхідності вжити заходів, які дозволять забезпечити економію споживання природного газу не менше 5 % від показника споживання газу у минулому опалювальному періоді.

Олександр Симчишин, звітуючи перед Володимиром Гройсманом, зазначив, що 29 квітня проведено розширене засідання колегії облдержадміністрації, на якому підведено підсумки минулого опалювального сезону та визначено плани на майбутній.

«Наразі усе здійснюється згідно графіку, проведено організаційні заходи. Стосовно розрахунків за природний газ, то за січень-квітень 2014 року рівень розрахунків населення склав 107,4 %, підприємств комунальної теплоенергетики – 69,3 %. У цьому суттєву частину боргу складає різниця в тарифах - 49,6 млн. гривень», - наголосив посадовець.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації, в області вживаються заходи по енергозбереженню. Так, минулого тижня проведено заслуховування голів РДА та міських голів стосовно переведення закладів бюджетної сфери на альтернативні джерела енергії. За наслідками якого доповнено програму зменшення споживання природного газу. Загалом, у 2014 році на Хмельниччині зменшено споживання природного газу на 16,5 %.

Посадовець акцентував також і на проблемному питанні, яке стосується різниці тарифів з чим зіткнулося комунальне підприємство «Теплокомуненерго». Перед яким борг за різницю в тарифах становить понад 85 млн. гривень. У зв’язку з цим накопичується борг перед НАК «Нафтогаз», який виставив штрафних санкцій понад 2 млн. гривень. Стосовно порушеного питання була надана вичерпна відповідь з боку відповідного міністерства.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині стартував вже ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ