"Завдяки нашій єдності буде сильна Європа, сильний ЄС і сильна Україна", - Арсеній Яценюк в Аахені

31.05.14 12:22 0 908
У четвер, 29 травня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь у церемонії вручення Міжнародної премії Карла Великого Президенту Європейської Ради Герману Ван Ромпею в Аахені, Німеччина.

Арсеній Яценюк звернувся до Президента Європейської Ради: «Дозвольте назвати вас другом. Ви друг України, друг Європейського Союзу, ви людина великої гідності та великої поваги».

Герман Ван Ромпей, зазначив Глава Уряду, «вів ЄС через дуже непрості часи – економічну кризу, безпекові виклики»: «Але ви досягли успіху завдяки вашій сильній позиції, вашим вмінням створити реальний компроміс, вести й управляти».

Він зазначив, що народ України пам’ятає високий вклад Президента Європейської Ради у збереження миру і стабільності в Україні.

«Нам потрібен мир. Нікому не дозволено переглядати результати Другої світової війни, ніхто не має права порушувати Статут ООН, малювати нові кордони в Європі і зводити в Європі нові стіни», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду зазначив, що Герман Ван Ромпей «ввійшов в історію України після підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС».

Арсеній Яценюк підкреслив, що необхідно «думати про нову Європу – більшу»: «Ми розуміємо наслідки, пов’язані з розширенням ЄС. Але йдеться не просто про розширення через включення нових країн – нам необхідно поглибити наші цінності. Ми повинні боротися за мир і свободу – і це наш обов’язок. Це те, чого просить народ України».

«Переконаний, що ми досягнемо успіху. Завдяки нашій єдності у нас буде сильна Європа, сильний Європейський Союз і сильна Україна», - сказав Арсеній Яценюк.

Міжнародна премія імені Карла Великого вперше була присуджена в 1950 році. Вона є найстарішою та найбільш престижною нагородою, що присуджується політичним та громадським діячам або установам, які внесли видатний внесок у справу розбудови Європи та європейської інтеграції. Вручення премії відбувається щорічно в Аахені, Німеччина.

Її лауреатами стали, зокрема, Федеральний канцлер ФРН К.Аденауер (1954р.), Прем’єр-міністр Великої Британії У.Черчіль (1956р.), Президент Європейської Комісії Ж.Делор (1992р.), Президент США Б.Клінтон (2000р.), Папа Іван Павло II (надзвичайна премія 2004р.), Федеральний канцлер ФРН А.Меркель (2008р.), Президент Литви Д.Грибаускайте (2013р.).

Лауреатом Міжнародної премії імені Карла Великого 2014 року є Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ