Рівнянин вийшов отримувати престижну російську премію у вишиванці

Рівнянин вийшов отримувати престижну російську премію у вишиванці

31.05.14 08:52 0 766
Рівнянин Олександр Харват виборов першу національну російську премію «Кришталевий компас», обійшовши російських та білоруських майстрів фотографії. По свою нагороду їздив особисто до сусідньої держави і отримувати її на сцену вийшов, символічно, у вишиванці.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Анни Махно.

Журі Олександр Харват вразив своєю серією світлин про Чорнобиль. Загалом, Олександр перемагав уже в десятках конкурсів. Але тріумф у російському фотозмаганні, на тлі нинішніх подій і відносин з Росією, став для митця символічним.

«Я сумнівався, чи їхати мені в Росію. Навіть із дружиною радився, адже, зважаючи на наші шні реалії, думав, що може бути всіляке. Та було цікаво, як там насправді до нас ставляться, якою є реальна ситуація. До того ж, не хотів, щоб росіяни думали, ніби я злякався», – розповів фотомитець.

Про те, що фотограф із України – знали усі. Поруч з його прізвищем зазначалося «місто Рівне» та й отримувати премію чоловік вийшов у вишиванці.

«Мене дуже добре зустріли. Я навіть не очікував, що буде така нормальна, тепла зустріч. І важливим було те, що ніяких таких поглядів, які звикли бачити там політики, я на собі не відчував», – зізнається Олександр Харват.

Проте на досягнутому Олександр не зупиняється і уже готується до Міжнародного конкурсу у Чехії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині стартував вже ...

КОМЕНТАРІ