В Івано-Франківській області за безпеку пасажирів зі всією відповідальністю

В Івано-Франківській області за безпеку пасажирів зі всією відповідальністю

31.05.14 14:45 0 823
В рамках проведення профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті «Автобус-2014», працівниками відділу автотехнічної інспекції УДАІ УМВС в області із залученням представників ЗМІ проведено перевірку автопарків м.Калуша.

Безпека пасажирів повинна бути на першому місці і кожний автоперевізник зі всією відповідальністю має відноситися до виконання вимог законодавства в сфері забезпечення безпеки пасажирських перевезень, однак результати перевірки доводять, що з їхнього боку є немало порушень, які впливають на стан аварійності. Так водій мікроавтобуса «IVEKO” самовільно встановив два крісла в салоні автобуса і замість вписаних у документах – 16, нарахували – 18.

Подібну ситуацію виявили і в автобусі «IKARUS», де передбачено 43 місця, а встановлено – 47, що є порушенням вимог та стандартів. Також виявлено транспортні засоби зі зношеністю висоти протектора малюнка шин більшою, за встановлену, несправністю, склоочисників і склоомивачів, тріщиною лобового скла, протермінованим протоколом технічного стану автобуса та іншими порушеннями вимог законодавства. Чимало виявлених недоліків було усунуто під час перевірки, однак допущені порушення вартували водіям зняття з рейсу та оформлення щодо них адміністративних протоколів. Варто зауважити, що більшість порушень допустили саме водії із багаторічним стажем, яким більше довіряють і державтоінспектори і пасажири, покладаючись на їхню досвідченість. Тож нехай озвучені недоліки у цій сфері будуть пересторогою і наукою для інших автоперевізників та водіїв.

А Державтоінспекція застерігає дотримуватися законодавчих норм та продовжує ретельні перевірки суб’єктів господарювання по наданню послуг з перевезення пасажирів.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ