Завдання влади України – не лише захищати історичні пам’ятки, але й розвивати їх, – заступник Міністра закордонних справ України

Завдання влади України – не лише захищати історичні пам’ятки, але й розвивати їх, – заступник Міністра закордонних справ України

31.05.14 12:25 0 912
Тема збереження об’єктів культурної спадщини, включених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО є принципово важливою для влади України, – на цьому наголосив 30 травня, заступник Міністра закордонних справ України – голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Данило Лубківський під час зустрічі з керівництвом Львівської області.

«Ми повинні не лише захищати історичні пам’ятки, але й розвивати їх. Попри непроголошену війну, попри агресію з боку Росії, Міністерство закордонних справ України намагається не випустити з поля зору тему культурної дипломатії, тобто те, що визначає наш неповторний характер, обличчя і що нас виокремлює з поміж інших народів», – підкреслив Д. Лубківський.

Він додав, що дуже зацікавлений станом збереження культурної спадщини ЮНЕСКО у Львові та області, а також яким чином можна розвивати цей ареал та захищати від будь-яких свідомих чи несвідомих замахів.

Своєю чергою, перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник відзначив, що в області розробляються програми щодо активізації промоції сакральних пам’яток з метою залучення туристів на Львівщину. “Сподіваємося, що у 2015 році будуть закладені кошти для реставрації пам’яток архітектури. На цю мету потрібно виділити хоча б 30 млн в рік, адже організації, які виконують реставраційні роботи, не в змозі освоїти більше коштів. Відтак, стан сакральних пам’яток в області буде зберігатися, – зазначив Й.Ситник.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ