Львівщина має всі можливості для налагодження тісної співпраці з Європейським Союзом, – Й.Ситник

Львівщина має всі можливості для налагодження тісної співпраці з Європейським Союзом, – Й.Ситник

31.05.14 17:14 0 877
30 травня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник провів зустріч із заступником Міністра закордонних справ України – головою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Данилом Лубківським.

У зустрічі також взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, представник МЗС України у Львівській області Вячеслав Войнаровський та ін.

В ході розмови Йосиф Ситник підкреслив, що Львівщина як прикордонна область має всі можливості для налагодження тісної співпраці з Європейським Союзом: «В нас для цього є потужний інтелектуальний і інноваційний потенціал, привабливе середовище для рекреації та туризму, а влада області робить все можливе для позитивної атмосфери щодо залучення іноземних та внутрішніх інвестицій. Сподіваюся, що дипломатичні стосунки з іноземними державами будуть і надалі активно розвиватися», – сказав Й.Ситник.

Водночас заступник Міністра закордонних справ України Данило Лубківський зазначив, що вибори Президента України, які відбулися 25 травня, дали чітку відповідь Кремлю на те, що українці бачать свою державу європейською, унітарною, демократичною, в якій не буде компромісів з демократією, з національною ідеєю, з безпекою.

«Нам належить не змарнувати той історичний шанс, який маємо . Так, є війна, є агресія з боку Кремля, однак маємо свій простір для роботи. В цьому просторі є принципово важливі теми децентралізації, боротьба з корупцією, реформи з дерегуляції економіки. Однак першочергово ми повинні зробити все можливе, аби стабілізувати ситуацію в окремих регіонах на сході та півдні нашої держави», – наголосив Д. Лубківський.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В. о. Міністра оборони ...
Наступна новина: На Тернопіллі два причепи – ...

КОМЕНТАРІ