У Львівській області 18 військовослужбовців 3-го батальйону територіальної оборони склали військову присягу

У Львівській області 18 військовослужбовців 3-го батальйону територіальної оборони склали військову присягу

31.05.14 09:42 0 929
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) 18 військовослужбовців склали військову присягу. Вони ввійшли до складу 3-го батальйону територіальної оборони, який сформований з понад 400 добровольців, віком від 25 років.

Завданням батальйону є охорона й оборона важливих об’єктів й комунікацій на Львівщині, боротьба з диверсантами та іншими ворожими військовими формуваннями, забезпечення умов для оперативного розгортання військ в разі необхідності.

В урочистостях на Яворівському полігоні взяли участь голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех, генерал-лейтенант, начальник Академії Сухопутних військ Збройних Сил України імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук, військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату, полковник Ігор Боловицьких, рідні та близькі військовослужбовців.

«В умовах війни кожен має свій обов’язок, свою місію. Найвища з них – захищати свою землю, свій народ. Обов’язок берегти від посягань територію Львівщини і громаду Львівщини передусім покладений на новостворений батальйон територіальної оборони… Я високо ціную те, що служити в цьому батальйоні, захищати рідний край Ви зголосились за покликом серця та із почуття обов’язку, адже Ви всі є добровольцями», – сказала до військовослужбовців керівник Львівщини Ірина Сех.

Також вона додала: «Я тільки прошу Бога, щоб Ви залишались здоровими й неушкодженими, і якнайшвидше, коли зникне загроза, повернулись до своїх родин».

Опісля Ірина Сех закликала усіх присутніх на церемонії хвилиною мовчання вшанувати всіх військовослужбовців ЗС України, які загинули, захищаючи мир і територіальну цілісність України.

Додамо, що укомплектований 3-го батальйон територіальної оборони розподілений на роти, взводи, відділення. На полігоні він проходитиме військову підготовку та бойове злагодження. Військовослужбовців посилено готуватимуть володінню зброєю та військовою технікою. Триватиме підготовка орієнтовно 2-3 тижні.

Нагадаємо, 08.05.2014 видано розпорядження голови ОДА Ірини Сех «Про організацію роботи з добровільного залучення громадян до вступу на військову службу за контрактом у 3-й батальйон територіальної оборони. На його функціонування з обласного бюджету виділили 1 млн грн. Також створено благодійний фонд для фінансування матеріально-технічного забезпечення батальйону. Потреба коштів для батальйону – приблизно 5 млн грн.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів на вихідні. Афіша
Наступна новина: Цьогоріч ЦОП відвідало ...

КОМЕНТАРІ