В. о. Міністра оборони України Михайло Коваль: «Всі українські військові, що перебувають зараз у східних областях нашої держави, отримають статус учасника бойових дій та передбачені пільги»

В. о. Міністра оборони України Михайло Коваль: «Всі українські військові, що перебувають зараз у східних областях нашої держави, отримають статус учасника бойових дій та передбачені пільги»

31.05.14 17:07 0 831
Під час зустрічі з матерями та дружинами житомирських військовослужбовців в. о. Міністра оборони України, генерал-полковник Михайло Коваль дав відповіді на питання, які найбільше турбують тих, чиї рідні перебувають зараз на Сході країни. Михайло Володимирович наголосив на тому, що наразі ротації для військовослужбовців не буде, однак керівництво держави готове прийняти рішення про підвищення для десантників розміру заробітної плати. Оцінюючи матеріально-технічне забезпечення Збройних Сил, він визнав, що тут існують окремі проблеми, які оперативно та в міру можливостей вирішуються. За його словами, важко підняти армію, якщо вона роками свідомо знищувалася. В таких умовах зараз основний акцент робиться на тому, аби сприяти військовослужбовцям у гідному виконанні всіх покладених на них функцій.

Михайло Коваль повідомив про те, що всі українські військові, що перебувають зараз у східних областях нашої держави, включені в антитерористичну операцію. Згідно із чинним законодавством, це дозволить їм отримати статус учасника бойових дій та передбачені пільги.

Генерал-полковник наголосив на тому, що Міністерство оборони ініціювало проведення розслідування cтосовно дій окремих військових комісарів у Волинській, Рівненській, Житомирській, Дніпропетровській та Донецькій областях. Окрім цього, Михайло Коваль запевнив батька загиблого військовослужбовця з 95-ї аеромобільної бригади – капітана Вадима Заброцького, у тому, що допоможе у вирішенні проблем його сім’ї.

Високопосадовець закликав жінок розповідати дітям правду про те, де зараз перебувають їхні батьки і чим вони займаються. При цьому, він наголосив: «Українські солдати – не вбивці, а захисники Вітчизни».

До надання чітких та аргументованих відповідей на питання матерів та дружин українських вояків активно долучилися фахівці структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, зокрема Департаменту фінансів, Департаменту правового забезпечення, Департаменту соціальної та гуманітарної політики, а також Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина має всі ...

КОМЕНТАРІ