Житомирщина: за час весняно-польових робіт в області засіяно 560 тис. га

Житомирщина: за час весняно-польових робіт в області засіяно 560 тис. га

31.05.14 08:02 0 755
Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський під час засідання колегії департаменту агропромислового розвитку. Участь в колегії взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, Герой України, керівник ПАФ «Єрчики» Володимир Дідківський, керівники обласних служб системи АПК.

На розгляд колегії були винесені такі питання: про ситуацію в розвитку галузі тваринництва та хід проведення літньо-табірного утримання худоби; про підсумки завершення весняно-польових робіт, хід проведення кормозаготівлі та підготовка до «Жнив-2014»; про стан виплати заробітної плати, проведення розрахунків з власниками земельних та майнових паїв в агроформуваннях області.

«В області завершується комплекс весняно-польових робіт. Ярі культури по всім категоріям господарств посіяні на площі 566 тис. га, що складає 101% до прогнозу. Це на 31 тис. га більше від фактично посіяних у 2013 році», - сказав Микола Петрович.

Найголовнішим завданням для хліборобів області є збирання вирощеного врожаю. Згідно комплексного плану підготовки та збирання зернових і зернобобових культур господарствами області урожаю 2014 року ранні зернові культури намічено зібрати на площі 184,1 тис. га. Крім того, на площі 9,2 тис. га - круп’яні культури, на площі 194 тис. га - зернову кукурудзу, на площі 120,7 тис. га - сою (+43,9 тис. га у порівнянні із 2013 роком), на площі 50 тис. га - соняшник.

За повідомленням заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Леоніда Бабича, за підсумками 4-х місяців у всіх категоріях господарств області до відповідного періоду минулого року нарощено обсяги виробництва всіх видів тваринницької продукції, зокрема молока – на 2,3 тис. т, яєць – на 4,1 млн. штук, виробництва м’яса в живій вазі – на 1,2 тис. т.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ