Рівненщина: За чотири місяці 2014 року на дорогах Рівненської області в ДТП загинуло четверо дітей

Рівненщина: За чотири місяці 2014 року на дорогах Рівненської області в ДТП загинуло четверо дітей

31.05.14 14:06 0 808
Профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму займає одне із перших місць у діяльності працівників Державтоінспекції. Аби діти не потрапляли під колеса транспортних засобів вартові доріг постійно проводять з ними різноманітні заходи, наголошуючи при цьому про важливість виконання вимог ПДР.

Проте, життя вносить свої корективи і діти продовжують гинути та отримувати травми в результаті дорожньо-транспортних пригод.

За чотири місяці 2014 року на дорогах Рівненської області працівниками Державтоінспекції було зареєстровано 38 дорожньо-транспортних пригод за участю підростаючого покоління, в результаті яких четверо дітей загинуло та 39 — отримали травми різного ступеню важкості.

Із загальної кількості зареєстрованих ДТП майже половина сталася з вини дітей-пішоходів.

Не за горами літні канікули і діти будуть проводити більшість вільного часу на вулиці, граючи у м’яч, катаючись на велосипеді тощо. І головним учителем безпечної поведінки дітей на дорозі є саме батьки. Дуже важливо, щоб ваша дитина зрозуміла, що виконувати Правила дорожнього руху потрібно завжди і всюди. Тому особистим прикладом слід показувати їй як потрібно поводитися на вулиці.

Пам’ятайте! Дитина вчиться законами вулиці, беручи приклад з вас, батьків, інших дорослих. Нехай ваш приклад вчить дисциплінованої поведінки на вулиці не лише вашу дитину, але й інших дітей. Переходьте дорогу, дотримуючись Правил дорожнього руху.

Батьки, будьте прикладом у дотриманні Правил дорожнього руху

• Не поспішайте, переходьте дорогу розміреним кроком.

• Виходячи на проїжджу частину дороги, припиніть розмовляти — дитина повинна звикнути, що при переході дороги потрібно зосередитися.

• Не переходьте дорогу на червоний або жовтий сигнал світлофора.

• Переходьте дорогу тільки в місцях, позначених дорожнім знаком «Пішохідний перехід».

• З автобуса, тролейбуса, трамвая, таксі виходьте першими. В іншому випадку дитина може впасти або побігти на проїзну частину дороги.

• Не виходьте з дитиною з-за машини, кущів, не оглянувши попередньо дороги, — це типова помилка, і не можна допускати, щоб діти її повторювали.

• Не дозволяйте дітям гратися поблизу доріг і на проїзній частині вулиці.

Бережіть себе і своїх близьких

ПРЕС-СЛУЖБА ВДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ