Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за травень

Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за травень

31.05.14 10:23 0 847
30 травня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулася оперативна нарада по підведенню підсумків роботи оперативно-рятувальної служби за травень.

Як зауважили у своїх доповідях заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, впродовж травня не сталося жодної надзвичайної ситуації. Також в області (порівняно з 2013 роком) спостерігалася тенденція щодо зменшення кількості пожеж. Приміром, у травні 2013 року виникло 94 пожежі, у той час як за звітній місяць поточного року таких випадків зареєстровано лише 81. Також у 2014 році впродовж травня обійшлося без жертв та травмованих, а у 2013 році мали місце три факти загибелі людей.

Однак працювати є над чим, так як за п’ять місяців 2014 року на території області виникло 602 пожежі, проти 493 – за аналогічний період 2013 року (збільшення складає 22%). Разом з тим, на пожежах загинуло – 8 осіб (проти 18 за минулий рік), травмовано – 6 осіб (проти 12 у 2013-му), врятовано – 41 особу.

Підбиваючи підсумки наради, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей подякував особовому складу Управління та підпорядкованих підрозділів за цілодобове чергування на об’єктах, задіяних під час проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року, забезпечуючи пожежну безпеку виборчих дільниць.

Далі Мирослав Щербей зупинився на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в найближчий період. Зокрема: реагування на надзвичайні ситуації, події та пожежі, вжиття організаційно-практичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів, на яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання випускників загальноосвітніх закладів.

Вже з першого червня стартує сезон відпочинку та оздоровлення дітей, з огляду на це слід звернути увагу на дотримання протипожежного стану в дитячих таборах відпочинку та проведення профілактичної роботи серед відпочиваючих. Попереду на краян чекає купальний сезон. З огляду на це рятувальники детально зупинилися і на заходах, пов’язаних з безпекою людей на воді. Окремо згадали й про попередження пожеж в екосистемах та житловому секторі.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ