Україна частково заплатила за російський газ, переговори продовжать у понеділок – єврокомісар

Україна частково заплатила за російський газ, переговори продовжать у понеділок – єврокомісар

31.05.14 08:01 0 806
Єврокомісар із питань енергетики Ґюнтер Еттінґер повідомив що Україна перерахувала російському «Газпромові» частину свого газового боргу. Наступне коло переговорів представників Європейського союзу, України і Росії відбудеться в понеділок, оголосив він на прес-конференції після нинішнього кола таких переговорів у Берліні, на якому сторони не дійшли остаточної згоди. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Міністр енергетики України Юрій Продан, зі свого боку, повідомив, що «Нафтогаз України» переказав на рахунок «Газпрому» 786 мільйонів доларів. За словами Продана, це борг за лютий і березень цього року, за які Україна не оскаржує ціни на газ.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак додав, що через вечір п’ятниці російська сторона зможе підтвердити надходження цих коштів на рахунок не раніш як у понеділок, 2 червня.

Росія стверджує, що загальний несплачений борг України за газ становить 4 мільярди доларів, і вимагала до сплатити принаймні половину, 2 мільярди, і ще 750 мільйонів наступними днями як передумову продовження переговорів щодо ціни на газ.

Україна заявляє, що Росія в односторонньому порядку підвищила ціну на свій газ до неринкових рівнів, і домагається корекції цієї ціни в бік зниження. У Києві попереджали, що в разі незгоди Москви на це скаргу передадуть на розгляд Стокгольмського арбітражу, як передбачають чинні газові контракти 2009 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ