Ірина Сех: "Сформований 3-й батальйон територіяльної оборони Львівщини готується до виконання місії"

Ірина Сех: "Сформований 3-й батальйон територіяльної оборони Львівщини готується до виконання місії"

02.06.14 22:12 0 887
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки ("Яворівський полігон") склали присягу військовослужбовці 3-го батальйону територіяльної оборони, який сформований з понад 400 добровольців. В урочистостях із цього приводу взяли участь голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех, генерал-лейтенант, начальник Академії Сухопутних військ Збройних Сил України ім. гетьмана П.Сагайдачного Павло Ткачук, військовий комісар Львівського обласного військового комісаріяту полковник Ігор Боловицьких, рідні та близькі військовослужбовців.

Ірина Сех зазначила, що облдержадміністрація вчасно впоралася із завданням центральної влади щодо створення батальйону, місія якого – захищати край від можливих загроз.

"В умовах війни кожен має свій обов'язок, свою місію. Найвища з них – захищати нашу землю, наш народ. Обов'язок берегти від посягань територію Львівщини і громаду передусім покладено на новостворений батальйон територіяльної оборони. Я високо ціную те, що служити в цьому батальйоні, захищати рідний край ви зголосилися за покликом серця та із почуття обов'язку, адже ви всі є добровольцями, – звернулася до військовослужбовців очільниця Львівської ОДА. – Я тільки прошу Бога, щоб ви залишалися здоровими й неушкодженими і якнайшвидше, коли зникне загроза, повернулися до своїх родин".

Свободівка також закликала присутніх на церемонії хвилиною мовчання вшанувати всіх військовослужбовців ЗСУ, які загинули, захищаючи мир і територіяльну цілісність України.

Довідка: Завданням батальйону є охорона й оборона важливих об'єктів і комунікацій на Львівщині, боротьба з диверсантами та буд-якими ворожими військовими формуваннями, забезпечення умов для оперативного розгортання військ у разі необхідності. 3-й батальйон територіяльної оборони розподілено на роти, взводи, відділення. На полігоні він проходитиме військову підготовку та бойове злагодження. Військовослужбовців посилено готуватимуть володіти зброєю та військовою технікою. Триватиме підготовка орієнтовно 2-3 тижні.

Нагадаємо, 8 травня цього року видано розпорядження голови ОДА Ірини Сех про організацію роботи з добровільного залучення громадян до вступу на військову службу за контрактом у 3-й батальйон територіяльної оборони. На його функціювання з обласного б'юджету надано 1 млн. грн. Також створено благодійний фонд для фінансування матеріяльно-технічного забезпечення батальйону.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Тернополі батальйон ...

КОМЕНТАРІ