Патріотичне виховання – це наука поважати тих, кого захищаєш, а не вміння володіти зброєю, – Павленко

Патріотичне виховання – це наука поважати тих, кого захищаєш, а не вміння володіти зброєю, – Павленко

02.06.14 20:05 0 733
Екс-уповноважений президента України з прав дитини вважає, що нинішня криза патріотичного виховання в державі виникла через повсюдний нігілізм та негативізм.

Дитину треба вчити офіцерської честі, поважати тих, кого захищаєш, розуміти межі використання зброї. Тобто, формувати патріота Батьківщини і тільки потім, після повноліття, у військових училищах вчити володіти зброєю. Про це в інтерв’ю ZN.UA розповів екс-уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Свого часу я ініціював дискусію про співвідношення військової підготовки та патріотично-виховної роботи в ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою. Офіцери-педагоги намагалися мене переконати, що навички володіння зброєю і є суттю патріотичного виховання. Я ж досі впевнений: 15-16-річного дитину треба вчити офіцерської честі, поважати тих, кого захищаєш, розуміти межі використання зброї. Тобто, формувати патріота Батьківщини і тільки потім, після повноліття, військових училищах вчити володіти зброєю. Лише тоді, на моє глибоке переконання, Україна буде мати таких військових, як полковник Мамчур, а не «абверів», – вважає Павленко.

Павленко вважає, що нинішня криза патріотичного виховання в державі виникла через повсюдних нігілізму та негативізму: «Ми заперечуємо або зображуємо в негативі все: від посадових осіб держави до невдоволення вулицею і двірником. Високо оцінюємо тільки членів своєї сім’ї. Сприймаючи себе манкуртами, не варто сподіватися, що діти навчаться від нас патріотизму».

«Заперечувати декларативність патріотичного виховання не буду. І все ж згадайте сміливий вчинок юних нахімівців, які під час перепідпорядкування Севастопольської військово-морської академії Російської Федерації в знак протесту заспівали гімн України... Напевно, найбільш переконливі уроки для своїх учнів, так і для країни в цілому, дали директора луганської школи (яку викрали терористи за відмову проводити так званий сепаратистський референдум і проукраїнську позицію) Кримської української гімназії (яка бореться за україномовне викладання)», – підкреслив він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ