Канадський магнат закликав спонсорів ФІФА бойкотувати РФ через її антиукраїнську позицію

Канадський магнат закликав спонсорів ФІФА бойкотувати РФ через її антиукраїнську позицію

02.06.14 19:38 0 688
Власник хокейного клубу «Оттава Сенаторз» Юджин Мельник вважає, що для проведення чемпіонату світу в 2018 році ФІФА має знайти більш гідне місце.

Канадський мільйонер і власник клубу Національної хокейної ліги «Оттава Сенаторз» Юджин Мельник закликав до бойкоту продукції основних спонсорів футбольного чемпіонату світу поки організатором мундіалю 2018 року є Росія, – повідомляє Тиждень з посиланням на канадське видання Ottawa Citizen, мова йде про таких компаніях як Budweiser і Anheuser-Busch InBev.

Мельник обурений позицією ФІФА в російському питанні, зокрема проблемі анексії Криму.

«Головне спортивне змагання в світі – Олімпіада, чемпіонат світу з футболу – завжди несе функцію об’єднання, закликаючи людей на всій планеті до миру і згоди, але ніяк не до війни. Все це йде врозріз з принципами і ідеалами, декларованими ФІФА, які Росія зараз зневажає», – каже Мельник, який до того ж є і одним з керівників міжнародної ініціативи United for Ukraine.

«Ми закликаємо основних партнерів ФІФА до принципової позиції щодо місця проведення чемпіонату світу-2018. Вони повинні змусити ФІФА перенести мундіаль з Росії, і не дати цим поплічникам війни провести ще один спортивне свято», – зазначив Мельник.

Нагадаємо, що за кілька місяців російської агресії в Україні ряд міжнародних діячів закликали ФІФА позбавити збірну Росії права виступати на чемпіонаті світу-2014 в Бразилії, а також перенести російський мундіаль-2018 в іншу країну. Зокрема, з такою ініціативою виступили американські сенатори Марк Керк і Ден Коутс. Між тим, в ФІФА не прислухалися до голосу громадськості.

Мельник не соромиться у висловлюваннях щодо президента РФ, називаючи його Гітлером. Канадець впевнений, що якщо Путіна не зупинити зараз, він може перенести свою агресію на іншу частину Європи.

«Зараз ситуація в Україні тільки набирає обертів, і буде продовжуватися до тих пір, поки в ній бере участь Росія. Вони обрали нового президента, але я не впевнений в тому, що тепер там настане спокій. Путін продовжує рух у Європу, керуючись тими ж планами, що і Гітлер», – стверджує канадець.

«Для мене все це дуже особисте. Я можу допомогти, хоч і не можу стояти на Майдані у Києві. І я зроблю це. Але для цього нам потрібна консолідована позиція – США, ЄС та інших. Якщо Путіна зараз не зупинити, він забере половину України. Потім – іншу половину, і далі – Молдавію, Румунію, Болгарію, Польщу», – підсумував Мельник, батьки якого залишили Україну в післявоєнний період.

Зазначимо, що у ФІФА у формулюванні свого відмовила застосувати санкції до Росії заявили про те правила і норми ФІФА «не поширюються на осіб, які не мають відношення до пірамідальній структурі футболу». Національні збірні країн не можуть нести відповідальність за дії своїх державних властей, вважають чиновники ФІФА.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку триває черговий ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ