Скільки коштують відповіді на ЗНО?

Скільки коштують відповіді на ЗНО?

02.06.14 18:38 0 683
Вже з наступного тижня по всі Україні стартує зовнішнє незалежне оцінювання. Виняток зробили лише для двох регіонів – це Донбас та Луганщина.

Через події в країні вони писатимуть тести пізніше. А от всі інші абітурієнти складатимуть перший тест з іноземної мови 3 червня, наступною ж буде українська мова та література 5 червня.

Про це йдеться у сюжеті програми «Погляд на тиждень» телеканалу ZIK (що будня о 21.00) Вікторії Долик.

Аби вдало скласти тести, більшість одинадцятикласників протягом року ходили на додаткові навчання. Однак, є й такі, які вирішили піти простішим шляхом – купити відповіді тестових завдань.

У Інтернеті є сотні варіантів про продаж відповідей на зовнішнє незалежне оцінювання. Спритники хочуть за це від 400 грн. до 600 доларів.

«Я запевняю всіх абітурієнтів – на щастя жодного разу витоку завдань, до оприлюднення в аудиторіях не було. Все те, що продають за 400 гривень, чи за більше грошей – «лохотрон», для тих,хто невпевнений в своїх силах. Тестових завдань, 2014 реально немає, і не може бути в продажу».

Також у Центрі якості освіти наголошують: «Під час виконання завдань заборонено мати будь-які пристрої, зчитування, чи то мобільний телефон. Коли це буде виявлено за допомогою металодетектора, бо в аудиторї працює 15 дітей, і двоє дорослих спостерігає, як абітурієнти пишуть, то такий учасник втратить право отримати бали із цього предмету».

Також сучасник вступників та їх батьків турбує, як буде із переселенцями із Криму та Східних областей України. Чи через таку ситуацію в країні, не збільшиться конкурс на одне студентське місце.

Однак, відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І.Франка Богдан Стельмахович розповідає: «Жодних вказівок по пріоритетах для випускників з південно-східних регіонів, Криму, поки немає і я думаю не буде».

Абітурієнти ж із Донецької та Луганської областей – тестування проводитимуть пізніше – у липні, під час додаткової сесії. Фахівці сподіваються, що до того часу політична ситуація стабілізується

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ