У Європі можуть заборонити парфуми Chanel №5 і Miss Dior

У Європі можуть заборонити парфуми Chanel №5 і Miss Dior

02.06.14 17:53 0 756
Єврокомісія розпочала розгляд питання про заборону 12 інгредієнтів, які використовуються для виробництва Chanel №5 та інших відомих парфумів. Потенційно небезпечні для людей з алергією речовини можуть опинитися поза законом вже у серпні цього року.

Про це пише The Independent.

До списку парфумерних інгредієнтів, що можуть бути заборонені як потенційно алергенні, увійшли боби тонка через кумарин, що міститься у них (кристали цієї речовини мають аромат свіжоскошеної трави), трояндова олія (містить евгерин, що пахне гвоздикою). Також під вето можуть потрапити олії лимона і мандарина, екстракт деревних мохів і синтетична молекула HICC, яка цінується парфумерами за аромат лілії.

Відповідно до статистики ЄК, алергією на ці речовини страждає від 1 до 3 відсотків населення Європи. Наявність алергенних компонентів у складі парфумів може викликати подразнення шкіри і набряки.

Нововведення може торкнутися як великих брендів – Chanel, Hermes, Dior і Guerlain, так і невеликих. Зокрема, закон ускладнює виробництво відомих парфумів, наприклад, №5 від Chanel, Shalimar від Guerlain і Miss Dior від Christian Dior.

Законопроект викликав суперечливу реакцію у представників парфюмерно-косметичної індустрії. В Chanel повідомили, що стурбовані ситуацією, але дивляться на неї з оптимізмом, розглядаючи потенційну необхідність пошуку заміни для інгредієнтів як «виклик» для парфумерів.

У свою чергу, голова марки Editions de Parfums Frederic Malle парфумер Фредерік Маль розкритикував законопроект, назвавши його абсурдом. Експерт пояснив, що йому доведеться змінити формули чверті своїх ароматів, на що піде більше як півроку. «Щоб захистити крихітну частину населення, вони змушують страждати інших», – наголосив Маль.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові попрощались із ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ