В Луцьку перші змагання з шахів, присвячені Дню захисту дітей

В Луцьку перші змагання з шахів, присвячені Дню захисту дітей

02.06.14 20:57 0 768
31 травня – 1 червня 2014 року в приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради спільно з Волинською Федерацією шахів вперше організували і провели змагання з шахів, присвячені Дню захисту дітей.

У змагання брало участь 49 юних шахістів з Луцька, Рівного, Львова, Тернополя, Києва, Ковеля, Володимира-Волинського і Любомля.

На урочистому відкритті змагань учасників турніру, тренерів та батьків привітали голова комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець, заступник директора бібліотеки Євгенія Євтушок і ветеран – шахматист Євген Карпович Цвірук.

Регламент проведення змагань включав проведення двох турнірів, які проводилися за Швейцарською системою у 9 турів по 30 хвилин на партію кожному учаснику.

У першій групі змагання проходили серед 22 юних шахістів у трьох вікових групах (до 16 років і молодші, до 14 років і молодші і до 12 років і молодші). Другу групу складали спортсмени вікової категорії до 10 років і молодші і до 8 років і молодші.

За результатами дводенної напруженої боротьби у старшій віковій групі абсолютним переможцем, набравши 7,5 очок з 9, став Олександр Кухарук з Ковеля. Друге місце виборола Антоніна Самолюк з Любомля (6,5 очок), а третім, набравши 6,5 очок, але за гіршим додатковим показником, став Даниїл Мосесов зі Львова.

У цій же групі, в інших вікових категоріях переможцями стали: Лідія Романюк з Тернополя і лучанин Сергій Григорович (до 14 років), Вікторія Омельчук з Ковеля і Сергій Галапуп з Тернополя (до 12 років).

Не менш захоплюючою була боротьба у другій групі, де за нагороди боролося 27 учасників віком до 8-ми і до 10-ти років.

Абсолютним переможцем у молодшій групі, вік учасників до 10-ти років, набравши 9 очок з 9-ти можливих, став ковельчанин Станіслав Бондаренко. Друге місце з результатом 7,5 очок у лучанина Тараса Перика, а третє – з результатом 6,5 очок у Олександра Волоха з Ківерців.

Переможцем серед дівчат віком до 10-ти років стала Катерина Гущук з Луцька. А серед наймолодших учасників, вік яких був до 8-ми років перемогли: Вікторія Браташ (Ковель) і Денис Коржан (Володимир Волинський).

По завершенні турніру переможці та призери з рук голови комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрія Волинця і Майстра спорту України міжнародного класу з шахмат Василя Неділько отримали дипломи, медалі і грошові призи від організаторів змагань.

Також організатори нагородили призами і наймолодших учасників змагань, лучан Ярослава Хорошика і Артема Руденко, яким виповнилося лише по 5,5 років.

А серед тих, хто не потрапив до числа переможців, організатори провели лотерею, призами якої стали книги видатних шахових майстрів, які допоможуть юним спортсменам удосконалити свої вміння гри в шахи.

Організатори в подальшому планують проводити такі змагання щорічно і надіються, що статус цих змагань стане міжнародним.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ