Завітайте до «Соціальної вітрини» у Луцьку!

Завітайте до «Соціальної вітрини» у Луцьку!

02.06.14 17:32 0 693
Вчора, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, відбулось урочисте відкриття «Соціальної вітрини» в Центрі туристичної інформації та послуг. «Соціальна вітрина» - благодійний проект, який спрямований на інтеграцію дітей з особливими потребами у суспільне життя міста.

Організаторами заходу – КП «Центр туристичної інформації та послуг», Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління туризму та промоції міста, ВОГО «Джерело життя», ВОГО «Батьків дітей з синдромом Дауна».

Вироби, представлені у «Соціальній вітрині», виготовлені дітками з ВОГО «Джерело життя» та ВОГО «Батьки дітей з синдромом Дауна». При виготовленні сувеніру дитина вкладала у нього надзвичайно багато зусиль, тому кожен, хто придбає таку ручну роботу, зможе відчути силу вкладених переживань. Кошти, що надійдуть від продажу цих сувенірів, будуть передані на придбання матеріалів для розвитку творчості у ВОГО «Джерело життя» та ВОГО «Батьки дітей з синдромом Дауна», що дасть діткам можливість і далі розвивати свої здібності.

Вітрину презентували заступник міського голови Тарас Яковлев, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда. Із словами подяки за підтримку та розуміння виступили члени правління ВОГО «Джерело життя» та ВОГО «Батьки дітей з синдромом Дауна» Тетяна Синінська та Тетяна Сухачевська.

«Ми щиро раді, що наш Центр туристичної інформації та послуг виконує не тільки інформаційно-промоційну складову, але й ще соціальну. Адже вироби цих діток, яких сміливо можна назвати майстрами-початківцями, радуватимуть око і лучанина, і туриста, що буде моральною підтримкою та стимулом розвиватися для авторів», - зазначив заступник міського голови Тарас Яковлев.

«Діткам потрібно інтегруватись у суспільство і рушійною силою в цьому є можливість самореалізації», - зазначила Ліна Галан.

Тетяна Синінська додала, що мистецтво зцілює фізично і духовно, тому такі проекти надзвичайно потрібні: «Ми хочемо творити і дарувати частину себе. Хочемо, щоб творчість надихнула перемогти всі труднощі».

Наприкінці заходу кожен присутній отримав солодкий подарунок від ПАТ «Теремно Хліб». На жаль, ще одного подарунка, безкоштовної екскурсії Луцьком, у зв’язку з несприятливими погодними умовами, діти не отримали. Проте організатори запевнили, що діти отримають цей подарунок, як тільки буде сприятлива погода.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ