В Житомирській області уряд збільшує грошове забезпечення учасників АТО та витрати на їх харчування

В Житомирській області уряд збільшує грошове забезпечення учасників АТО та витрати на їх харчування

02.06.14 19:00 0 735
Уряд України збільшує грошове забезпечення воїнів-учасників АТО та витрати на харчування військовослужбовців. Про це на засіданні Уряду в п’ятницю, 30 травня, повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Засідання Уряду розпочалося хвилиною мовчання за військовослужбовцями, загиблими в ході антитерористичної операції.

Арсеній Яценюк повідомив, що відбулася нарада з керівництвом Міністерства оборони, Генерального штабу, Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії у виконувача обов’язків Президента України щодо питань підтримання української армії.

Перше питання порядку денного засідання Уряду стосується збільшення грошового забезпечення для військовослужбовців, які задіяні в антитерористичній операції: « ми приймемо рішення про збільшення грошового забезпечення для українських героїв, які боронять незалежність і країну».

Глава Уряду також назвав неприйнятною ситуацію із забезпеченням військовослужбовців харчуванням. Це питання, за його словами, вимагає від Уряду негайних дій.

Арсеній Яценюк зазначив, що на виплати на харчування військовослужбовця на день становить 17,5 гривні: «На жаль, в Збройних Силах України була повністю знищена система тилового забезпечення, в тому числі й харчування, на відміну від Міністерства внутрішніх справ і Державної прикордонної служби».

З огляду на це, підкреслив він, Уряд ухвалить рішення про збільшення витрат на харчування військовослужбовців.

Крім того, Арсеній Яценюк наголосив на необхідності змінити логістику постачання і забезпечення військовослужбовців: «Одна справа – збільшити витрати, інша – щоб до кожного військовослужбовця це дійшло. Тому що на цьому шляху буде ще три-п’ять посередників, які під час бойових дій захочуть ще побачити свої доходи».

Глава Уряду дав відповідне доручення Міністру оборони України.

Ще одне питання порядку денного стосується виплат членам сімей загиблих воїнів АТО. Арсеній Яценюк зазначив, що частина коштів для цих виплат передбачена у бюджетах відповідних міністерств, а частину буде виплачено через фонди.

Щодо забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, Арсеній Яценюк доручив Віце-прем\'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимиру Гройсману «терміново обдзвонити всі сім\'ї, перевірити житлові умови і дати конкретний перелік, кого треба забезпечити житлом»: «Це той мінімум, який держава має як свій обов’язок. Підключити всіх, кого можемо: голів адміністрацій, бізнес, - усіх».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Яких слів чекає від ...
Наступна новина: Луцьк: найкращим ...

КОМЕНТАРІ