Чернівецька область: піротехніки вилучили 3 вибухонебезпечні предмети минулих світових війн

Чернівецька область: піротехніки вилучили 3 вибухонебезпечні предмети минулих світових війн

03.06.14 08:02 0 704
30 травня у селі Хрещатик Заставнівського району на сільськогосподарських угіддях місцевий мешканець виявив невідомі предмети, які ззовні були схожі на вибухонебезпечні. На місце події відразу були направлені фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області, які визначили, що дані предмети є артилерійським снарядом калібру 76 мм. та протипіхотною міною часів І Світової війни.

Ще один артилерійський снаряд калібру 76 мм. часів Другої Світової війни був виявлений у селі Стара Жадова Сторожинецького району на відкритій території. Рятувальники вилучили всі вибухонебезпечні предмети. На даний момент, тривають роботи по знешкодженню небезпечних знахідок.

З початку року на території Чернівецької області виявлено 32 застарілих вибухонебезпечних предметів минулих світових війн. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: при виявлені підозрілого предмету потрібно неухильно дотримуватися правил безпеки. В жодному разі не торкайтеся його. Місце знахідки потрібно обгородити, використовуючи для цього предмети яскравих кольорів. Проте якщо таких немає, можна використати будь-які підручні засоби. Після цього слід відразу зателефонувати до народної служби порятунку 101.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківськ: ...
Наступна новина: Луцьк: у бібліотеках міста ...

КОМЕНТАРІ