Цього літнього сезону на Волині охоплять відпочинком та оздоровленням понад 67 тисяч дітей шкільного віку

Цього літнього сезону на Волині охоплять відпочинком та оздоровленням понад 67 тисяч дітей шкільного віку

03.06.14 16:50 0 715
Цього літнього сезону на Волині охоплять відпочинком та оздоровленням понад 67 тисяч дітей шкільного віку. На ці цілі з бюджетів усіх рівнів передбачено близько 30 млн грн. Про хід оздоровчої кампанії доповів заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин в ході оперативної наради голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта.

Як зауважив Ігор Дмитришин, оздоровча кампанія в області розпочалася ще у березні, саме тоді було направлено групу дітей з Волині на оздоровлення до ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м.Одеса). У цьому закладі вже оздоровлено 78 дітей пільгових категорій. Учора поїхало ще 34 школяра.

Він зазначив, що літня оздоровча кампанія в області стартувала 1 червня. Діти заїхали на оздоровлення у позаміські заклади оздоровлення та відпочинку «Оберіг», «Веселка» та «Світязь». Решта - розпочне свою роботу з 03 по 15 червня. Всього буде працювати протягом літа 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку. Крім того, в області будуть працювати 544 табори відпочинку.

Заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин наголосив, що у першочерговому порядку оздоровлюватимуться діти пільгових категорій. Зокрема, оздоровленням та відпочинком планується охопити 1294 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування(100%), 1727 дітей-інвалідів (65,4%), 7386 дітей із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (53,1%), 20290 дітей із багатодітних сімей (68,4%), 6681 дитини із малозабезпечених сімей (76,4%). Також будуть оздоровлюватися обдаровані діти, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, представники інших пільгових категорій.

Також голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт дав доручення профільним управлінням вивчити можливість та посприяти в оздоровленні дітей, батьки яких постраждали на Євромайдані; а також мобілізованих військовослужбовців.

У свою чергу, як зауважила начальник управління освіти та науки ОДА Валентина Загрева, в період літньої кампанії працюватимуть шкільні дитячі бібліотеки, організовуватимуться спортивні заходи, краєзнавча робота та екскурсійні поїздки як територією Волині, так і по Україні.

Як завжди – головне завдання при проведенні оздоровчої кампанії - безпека перебування дітей у дитячих таборах, безпека при перевезенні груп дітей на оздоровлення, та звісно, забезпечення їх якісними оздоровчими послугами.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Поїзд Інтерсіті+ ...

КОМЕНТАРІ