В Луцьку у міській раді відбувся благодійний аукціон з продажу картин дітей з синдром Дауна

В Луцьку у міській раді відбувся благодійний аукціон з продажу картин дітей з синдром Дауна

03.06.14 10:35 0 632
У залі засідань міської ради відбувся благодійний аукціон з продажу картин дітей з синдром Дауна, присвячений Міжнародному дню захисту дітей. На благодійні торги було виставлено 12 творчих робіт вихованців дітей з синдромом Дауна. Захід відбувся з ініціативи міського голови Микола Романюка, Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Волинської обласної громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна.

Микола Романюк, вітаючи учасників благодійної акції, зазначив, що ці роботи випромінюють особливе добро та гармонію. За його словами, після напруженої сесії, яка відбувається у залі засідань, проходячи повз експозицію, що розміщена у холі, відчуваєш заспокоєння, адже у цих картинах багато душевного тепла. Міський голова висловив вдячність батькам, які допомагають владі вирішувати проблеми дітей з особливими проблемами. Подякував й небайдужим людям, які прийшли підтримати дітей, адже внесок кожного, хто придбає шматок творчості унікальної дитини, допоможе діткам з особливими потребами навчитись чогось нового і висловив сподівання, що Бог поверне їм витрачене сторицею. Микола Романюк побажав авторам робіт, щоб ці перші кроки мали подальші успіхи, а влада сприятиме творчому розвитку дітей. Міський голова розповів, що у дитячих садках міста створюються групи інклюзивного навчання, незабаром буде створено центр, який відповідатиме усім вимогам роботи з дітьми з особливими проблемами.

Художник-декоратор Олександр Слабецький допомагав дітям творити картини та розкривати їх таланти. Кожна з картин сповнена світла і музики, а тому початкова ціна твору становила від 200 гривень. Проте благодійники не скупилися і купували дитячі роботи за ціною, яка у рази перевищувала початкову, сягала 2500 гривень. Картини дітей з синдром Дауна придбали міський голова Микола Романюк, депутати міської ради Євгеній Ткачук та Микола Яручик, представник підприємця Петра Левчинського та представник директора ТзОВ «Житлобуд-2» Леоніда Стефановича, голова наглядової ради «Луцькавтодор» Юрій Ольховий, директор ТзОВ «Луцька ДПМК» Іван Кобак, віце-президент Корпорації «Богдан» Володимир Гунчик.

Голова Волинської обласної громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна Олена Мельник подякувала організаторам та благодійникам за виручені 9400 гривень і запевнила, що вони будуть використані для створення постійно діючих майстерень, де люди з особливими потребами займатимуться декоративно-прикладним мистецтвом, живописом, рукоділлям та ремеслом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині свято ...
Наступна новина: У Львівській області Ірина ...

КОМЕНТАРІ