Луцьк: у бібліотеках міста відзначали Міжнародний день захисту дітей

Луцьк: у бібліотеках міста відзначали Міжнародний день захисту дітей

03.06.14 08:04 0 898
Цікаві та змістовні заходи для користувачів підготували працівники бібліотечних закладів міста з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Розважальне свято «Тут живе дитинство» відбулося у міській центральній бібліотеці для дорослих. Діти активно спілкувалися під час години-діалогу «Про права та обов’язки дітей», грали в ігри, переглядали мультфільми. Свої художні здібності проявили у конкурсі малюнків «В чистих барвах як обнова вся планета кольорова». На завершення свята всі учасники взяли участь в акції «Діти Волині за мир в Україні».

Розповіддю про права дитини розпочався заходи у міській центральній бібліотеці для дітей. Присутні мали можливість переглянути слайд-презентацію про порушення прав дитини і стати учасником інтерактивної вікторини. Коли зала бібліотеки наповнилась дітками та батьками, які теж завітали на свято, розпочалась вистава «Кулька-вередулька», яку підготували читачі з лялькового театру «Соняшник». У читальному залі бібліотеки відвідувачів чекала творча робота над створення паперового постера «Світ мого дитинства». Допоки діти були зайняті саме цією роботою, в іншому залі вже готувались до проведенням майстер-класу зі створення чудової української квітки –маківки. Зголосились брати участь у ньому і мами, які залюбки займались творчістю зі своїми дітьми. Не було сумно і татусям. Вони віднайшли свою територію у бібліотеці, завітавши в Інтернет - центр, щоб поринути в дитинство і пограти у віртуальні ігри разом зі своїми синами. Старші діти займались у творчих майстернях, наймолодші читачі були запрошені до бібліокінозалу, де із захопленням дивились на великому екрані улюблені мультфільми.

Працівники бібліотеки-філії №2 для дітей запропонували користувачам намалювати свою мрію у конкурсі малюнків «Веселковий світ дитинства». Журі, у складі працівників бібліотеки і читачів, найкращими визнало роботи Марти і Ярослави Варави. Наймолодші залюбки погралися у веселу гру «Чарівна скринька», відгадуючи героїв відомих казок. Діти старшого віку позмагалися у конкурсі «Інтелектуальне перехрестя», демонструючи обізнаність у різних галузях знань. Цікавою і пізнавальною була експрес-інформація «Знай свої права, дитино», яку підготувала бібліотекар Катерина Варава. Усі учасники свята отримали сувеніри й гарний настрій.

Завітали маленькі користувачі і до бібліотеки – філії №3 для дітей. Тут відбувся конкурс малюнків «Щасливе дитинство». Працівники бібліотеки провели пізнавальну вікторину «Віночок літніх квіточок» та майстер – клас «Чарівна іграшка у маленьких долонях». Діти активно спілкувалися, грали в ігри, переглядали мультфільми.

«У нас єдина планета, у нас велика сім’я» - таку назву мало свято, що підготували працівники бібліотеки-філії №5. У читальному залі експонувалася книжкова виставка «Ми – діти твої Україно!». Про святкування в світі Міжнародного дня захисту дітей розповіла завідувач бібліотеки-філії Людмила Столярова. Діти брали участь у літературних вікторинах, відгадували загадки, грали в ігри, користувалися послугами Інтернету. Учасники лялькового театру «Дзвіночок» подарували присутнім міні-виставу «Як Вовчик навчився зубки берегти». А щорічний конкурс малюнків на асфальті замінили малюванням на папері і в читальному залі книгозбірні організували виставку «Дітям – щасливе дитинство», яка буде діяти протягом літніх канікул.

У бібліотеці - філії №7 відбувся конкурс малюнка «Малюємо світ своїми кольорами». Юні користувачі читали вірші про щасливе дитинство і про літо, переглянули мультфільм «Стежками царства живої природи» та розважались у ігровій кімнаті «Веселка». Для дітей проведено також вікторину «Загадкова квітка».

У Міжнародний день захисту дітей гостинно відчинила двері для малечі і бібліотека – філія №10. Під час конкурсу дитячого малюнка «Я малюю радість» дітлахи із задоволенням малювали сонце, квіти і мир у всьому світі. Відбулася тут мультвікторина «Мандруємо казкою». Гарний настрій подарували веселі ігри, цікаві ребуси. Найактивніші отримали подарунки.

На час літніх канікул, які тільки розпочинаються, міські книгозбірні підготували для користувачів багато цікавого. На дітей чекають нові пригодницькі книги, фантастичні казки, цікаві журнали. У бібліотеках можна поринути у віртуальний світ Інтернет та світ онлайн-ігор і спілкування, зайнятись творчістю в майстер-класах та дитячих студіях, переглянути мультфільми в бібліокінозалах, відпочити за цікавими та інтелектуальними іграми, взяти участь в конкурсах та розвагах.

Управління культури міської ради (723426, 720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: У Тернополі відзначили ...

КОМЕНТАРІ