Лучани з особливими потребами вчилися гончарству у Польщі

Лучани з особливими потребами вчилися гончарству у Польщі

03.06.14 12:04 0 643
26-30 травня у м. Жешув (Республіка Польща) відбувся майстер-клас із гончарства у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння». Участь у заняттях взяли неповносправні особи та представники соціальних установ Луцька та Жешова. Наше місто представляли Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» та мистецька студія «Оле-Арт». Усі вони мали нагоду познайомитися з вихованцями та опікунами Середовищного будинку самодопомоги у м. Жешув.

У рамках п’ятиденних майстер-класів учасники з Польщі та України мали нагоду засвоїти базові навики роботи з глиною, попрацювати із готовими формами, приборкати гончарне коло, а також прикрасити свої вироби фарбами та поливами. Спільні мистецькі заняття сприяли кращому знайомству та інтеграції неповносправних осіб та опікунів з обох міст.

Також організатори провели спільні екскурсійні поїздки до найближчих туристичних об’єктів. Величезне враження на усіх справив комплекс Любомирських та Потоцьких у Ланьцуті з вишуканим замком, садами, оранжереями та багатою колекцією карет. Натомість візит у Медині Глодовській допоміг учасникам засвоїти навики гончарства. У традиційній майстерні екскурсоводи продемонстрували методи видобування та обробки глини, розповіли про звичаї випікання керамічних виробів, а також дали можливість повправлятися у гончарному мистецтві. Крім того, учасники з Луцька відвідали туристичні об’єкти Жешова – туристичну підземну трасу, музичний фонтан, центральні вулиці та галереї.

Спільні заняття зблизили учасників із Польщі та України. Прощаючись, вони обмінялися символічними подарунками та висловили надію на наступні зустрічі.

Захід відбувся у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства і партнерства.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Футболіст Тимощук ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ