В Луцьку газ відключать, якщо у будинку не прочищені димові і вентиляційні канали

В Луцьку газ відключать, якщо у будинку не прочищені димові і вентиляційні канали

03.06.14 16:16 0 823
27 ОСББ Луцька відмовляються займатися періодичною прочисткою димових і вентиляційних каналів. З цієї причини ПАТ «Волиньгаз», відповідно до чинного законодавства, змушене припиняти газопостачання у такі будинки. Йдеться насамперед про безпеку мешканців.

Від правильної роботи димоходів та вентканалів залежить ваша безпека та здоров`я, адже найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє саме порушення тяги. Особливо пильними мають бути користувачі газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи - котлів та водонагрівачів.

При несправних димоходах та вентканалах (далі ДВК) шкідливі продукти горіння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні. Тож ДВК-система повсякчас має бути цілою та справною. Для цього її треба періодично обстежувати, а у разі необхідності прочищати і ремонтувати.

Відповідно до пункту 4.5.23. Правил безпеки систем газопостачання України (далі ПБСГУ) періодичній перевірці і прочищенню підлягають димові канали опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення і опалювальних котлів, які працюють сезонно, не рідше одного разу на рік перед початком опалювального сезону; димові канали від газових проточних і ємкісних водонагрівачів для гарячого водопостачання - не рідше одного разу на 6 місяців.

Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. Прочищенням димовентканалів мають право займатися лише спеціалізовані організації, які мають ліцензію на такий вид діяльності.

Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів оформляється актом, в якому зазначається їх стан. Один примірник акта повинен передаватися спеціалізованому підприємству газового господарства. Відповідно до пункту 4.5.27 Правил власники житлових і громадських будинків повинні своєчасно перевіряти стан і в разі потреби проводити ремонт димових і вентиляційних каналів, оголовків димоходів, контролювати якість наслідків у спеціальному журналі. Крім того згідно пункту 4.5.23 Правил у випадку виявлення несправних димових і вентиляційних каналів, а також не придатних до подальшої експлуатації представник організації, який виконує їх перевірку, зобов’язаний попередити власника під розписку про заборону користування газовими приладами та апаратами, негайно повідомити СПГГ і представити СПГГ акт перевірки для відключення газових приладів від газопроводу.

Станом на 23.05.2014 року акти на періодичну перевірку і прочистку димових і вентиляційних каналів в ПАТ «Волиньгаз» не надали будинки за такими адресами:

м.Луцьк, вул.Гончарівка №20

м.Луцьк, вул.Братковського №9

м.Луцьк, вул.Станіславського №48г

м.Луцьк, вул.Вереснева №5б

м.Луцьк, вул.Некрасова №14

м.Луцьк, вул.Козакова №12

с.Підгайці, вул.Шкільна №7б

с.Підгайці, вул.Шкільна №9

м.Луцьк, вул.Новочерчицька №26

м.Луцьк вул.Стрілецька №21 (21а)

м.Луцьк, вул.Сагайдачного №1

м.Луцьк, вул.Сенатора №5

м.Луцьк, вул.Федорова №2б

м.Луцьк, вул.Карпенка–Карого №9

м.Луцьк, вул.Коперніка №62

м.Луцьк, вул.Ківерцівська №16

м.Луцьк, вул.Захарова №14

м.Луцьк, пр.Перемоги №10

м.Луцьк, вул.Шептинського №30

м.Луцьк, вул.Гостинна №3

м.Луцьк, вул.Пушкіна №4

м.Луцьк, вул.Гостинна №1

м.Луцьк, вул.Стрілецька №59

м.Луцьк, вул.Г.Мазепи №4

м.Луцьк, вул.Ніла Хасевича №6

м.Луцьк, вул.Кравчука №15 (а,б,в,г,д,ж,к,з)

м.Луцьк, вул.Конякіна №14а

ПАТ «Волиньгаз»

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Делегація міськради ...
Наступна новина: Свободівці взяли участь в ...

КОМЕНТАРІ