У Луцьку освятили меморіальну дошку Провіднику ОУН Степанові Бандері

У Луцьку освятили меморіальну дошку Провіднику ОУН Степанові Бандері

03.06.14 15:47 0 693
1 червня 2014 року в місті Луцьку на розі вулиць Степана Бандери та Винниченка освятили меморіальну дошку Провіднику ОУН Степанові Бандері. В заходах узяли участь перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик, перший заступник голови Волинської облдержадміністрації свободівець Сергій Кудрявцев, депутати обласної та міської рад від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" і представники громадськості.

Ініціатива встановити меморіальну дошку на будинку, з якого розпочинається вулиця Степана Бандери, належить активістам Волинського національно-патріотичного об'єднання імені Пилипа Орлика, яке її власне і зреалізувало. Про це повідомила, відкриваючи зібрання, голова об'єднання Ніна Довга. Вона ж запросила священиків УПЦ Київського патріархату освятити дошку.

"Путінські терористі на Сході та в Криму, не приховуючи свого походження, показують своє істинне сатанинське нутро. Вони вриваються в українські храми, нищать церковне майно, знущаються над священиками та мирянами. У таких людей немає майбутнього, вони приречені, бо не мають Божої благодаті, позбавлені віри в ідею та любов. Все те матеріяльне, за яке продаються кремлівські агресори та їхні посіпаки, є тлінним і скороминущим. А ідеї Степана Бандери житимуть у віках, вони невмирущі. І ці ідеї перемагають, Україна нарешті стає справді незалежною, такою, якою її бачив Степан Бандера. Бандерівське гасло "Слава Україні!" вже стало крилатим не лише в Україні, весь світ славить українських звитяжців гаслом "Героям слава!". І дедалі більше людей пишаються тим, що можуть називати себе бандерівцями – нащадками славного ідеолога та натхненника українського націоналізму", – зазначив перед присутніми Олександр Пирожик.

Громада вшанувала пам'ять українських героїв хвилиною мовчання. Захід завершився виконанням національного славня.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ