Хмельниччина: відбулась громадська акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

Хмельниччина: відбулась громадська акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

03.06.14 12:41 0 650
2 червня у Кам’янці-Подільському відбулась масштабна громадська акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!», приурочена до всесвітнього Дня захисту дітей.

На свято завітали більше 200 дітей – вихованці місцевих шкіл та ліцеїсти Кам’янець-Подільської філії Національного університету Державної податкової служби України.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій розгорнули наметове містечко та техніку зведеного загону з гасіння великих пожеж. Демонструючи можливості рятувальної техніки та аварійно-рятувального обладнання, вогнеборці вкотре нагадували дітям про основні правила безпечної поведінки під час літніх канікул. Особлива увага приділялась проблемі недопущення виникнення пожеж у лісах під час відпочинку, адже для їх ліквідації залучаються чимало ресурсів, а навколишньому середовищу наноситься непоправна шкода.

Військові сапери розповіли дітям про небезпеку, яку несуть у собі застарілі боєприпаси часів війни, а також продемонстрували сучасні засоби пошуку вибухонебезпечних предметів та засоби захисту.

Неабияке захоплення, як у хлопців, так і у дівчат, викликало навчальне місце по збиранню та розбирання автомата Калашникова. Малеча із задоволенням спробувала пізнати ази військової справи.

Водолази аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУДСНС продемонстрували порядок проведення водолазних спусків та нагадали основні правила поведінки під час купання.

Проте найбільше галасу було чути під час катання по річці на бойовій розвідувальній дозорній машині.

І на завершення, трохи стомлені, але повні нових вражень та набутих знань, дітлахи скуштували справжню «солдатську кашу», яку їм приготували рятувальники на польовій кухні.

Проведення подібних громадських заходів дозволяє в доступній для дітей формі донести до них елементарні правила безпечної поведінки, особливо на початку самих довгих і не завжди безпечних літніх канікул.

ГУДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Розвиток велосипедної ...

КОМЕНТАРІ