3 червня 2014: іменинники, події (+фото)

3 червня 2014: іменинники, події (+фото)

03.06.14 15:06 0 672
У цей день вшановується пам'ять рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени. У народі Олену (Ольону) називали Льоносійкою, так як це був час для посіву льону. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою. Також по цьому дню судили про початок зими: "Якщо 3 червня дощ з градом, то 3 грудня - сніг з крупою". У цей час уже відцвітають сади. Продовжує квітнути малина, шипшина, горобина. Можуть з'явитись і перші гриби: червоноголовки, підберезовики, білі.

День народження 3 червня відзначають депутат Волинської обласної ради Ігор Лех, заступник головного лікаря Волинської обласної дитячої клінічної лікарні, заслужений лікар України Валентин Мартинюк, директор Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи Богуслав Галицький, начальник виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у Луцьку Сергій Шемейко, а також директор веб-студії «Артефакт СТ» Андрій Сірук.

Щиро вітаємо іменинників, зичимо невичерпної снаги на зверешення добрих справ!



03 червня - народились:

1761 - Генрі Шрапнель, англійський винахідник, що придумав артилерійський снаряд з картечних кулями.

1804 - Річард Кобден, англійський економіст і політичний реформатор, що заклав основи теорії вільної торгівлі, один з лідерів і ідеолог фрітредеров у Великобританії.

1906 - Жозефіна Бейкер, американська танцівниця і співачка, що стала темношкірою зіркою паризького мюзик-холу «Фолі Бержер».

1911 - Полетт Годдар (справжнє ім'я Полін Меріон Годдар Леві), американська кіноактриса.

1928 - Костянтин Степанков, український актор («Дума про Ковпака», «Будні карного розшуку», «Пароль знали двоє»).

1974 - Ребров Сергій, український футболіст. Виступав і в англійській прем'єр-лізі. Став першим гравцем, який забив у вищому дивізіоні України сто м'ячів.

1977 - Петро Красилів, російський актор кіно. Першою роллю в кіно став поручик Михайло Рєпнін в телевізійному серіалі «Бідна Настя»

03 червня - цей день в історії

1785 - в Лондоні випробуваний перший парашут, винайдений Франсуа Бланшаром. Першим парашутистом став собака. Тварина благополучно приземлилася.

1846 - США відвоювали у Мексики поселення Йерба-Буена. У січні наступного року воно було перейменоване в Сан-Франциско.

1886 - за наказом правителя Уганди в Намгонго живцем спалили 11 католицьких проповідників (нині вони стали католицькими святими - «угандійскімі мучениками»).

1938 - Рейхстаг Німеччини прийняв постанову вилучити всі витвори «дегенеративного мистецтва» (абстракціоністів, імпресіоністів і т. д.).

1946 - В Угорщині випущені банкноти на суму мільярд мілпенге (мільярд мільярдів пенге).

1954 - в Сахарі виявлена гробниця староєгипетського фараона Санхета (приблизно 2570 до н. е.).

1965 - Едвард Уайт став першим американським астронавтом, що вийшов у відкритий космос. Вихід був здійснений під час польоту на кораблі «Джеміні IV».

1970 - синтезований перший штучний ген.

1980 - внаслідок збою комп'ютера, що повідомив про радянський ядерний напад, в США оголошена ядерна тривога. Протягом десяти хвилин світ перебував на краю ядерної війни.

2004 - в брюссельському передмісті Уккел відкрився найглибший у світі басейн, названий на честь знаменитого персонажа «Немо 33» - його глибина складає 33 метри.

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Сидір Кізін підтримує ідею ...

КОМЕНТАРІ